› 
 › 
Pudra.com 07.05.2012

2012 bahçe mobilyası trendleri

Modoko, 2012 bahçe mobilyası trendlerini ve bahçe mobilyası seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiğini bizimle paylaştı. En güzel bahçe benim olsun diyenler, bu yazı sizin için!

Bahçenize ya da terasınıza mobilya seçmeden önce, nasıl bir dekor istediğinize karar vermelisiniz. Yumuşak minderleri olan, cıvıl cıvıl tasarımlar mı? Tamamen doğal olan bir tasarım mı? Ya da kendinizin belirleyeceği bir kombinasyon mu? Bunları yanıtladıktan sonra, dikkat etmeniz gereken birinci koşulun, hava şartlarına dayanıklı bahçe mobilyası seçimi yapmak olduğunu unutmamalısınız. Ancak ürünü seçmeden önce kullanılan malzemesine karar vermelisiniz: Ahşap mı? Plastik mi?

2012 bahçe mobilyası trendleri

Doğal malzemeler: Tik, sedir, rattan ve iroko
Eğer "bahçe mobilyam hem doğal malzemeli olsun, hem de sudan etkilenmesin" diyorsanız, tik, sedir ve iroko ağaçlarından üretilen takımları tercih edin. Tropikal bir ağaç olan tik, tüm açık alan mobilyalarında kullanılan ve dünyada yalnızca 3-4 ülkede koruma altına alınmış olan bir ağaç. Yaklaşık 30 yılda gelişimini tamamlayan tik, her türlü hava koşuluna dayanabiliyor. Dış mekan için üretilen mobilyalar arasında tik ağacından üretilenlerse ayrı bir prestije sahip oluyor. Özel sertifikalarıyla bunu belgeleyen ürünler uzun süre kullanılabildiklerinden klasik mobilya grubuna da giriyorlar. Her zaman bahçe mobilyası üreticilerinin ilk tercihi olan tik ağacı, yeni tasarımlarda, değişik malzemelerle birlikte de kullanılıyor. Bu, mobilyanın estetiğini ve dayanıklılığını artırıyor. Bu ağaçla en iyi uyumu sağlayan madde ise alüminyum. Alüminyum, okside olmadığından uzun yıllar kullanılabiliyor.

Ahşap bahçe mobilyaları grubunda yer alan diğer ağaçlar ise çok çeşitli. Dayanıklılık açısından en çok tercih edilenler ise sedir, rattan ve iroko. Birçok sektörde kullanılan ve doğa dostu olarak tabir edilen bambulardan bahsetmeden olmaz tabii… Dış mekan mobilya ve aksesuvar yapımında da tercih edilen bambu, kullandıkça eskiyen bir ağaçtır, zımparalama ve boyama işlemi sizin tercihinize bağlı.

Ahşap görünümlü ama plastik
Daha renkli ve daha hafif bir bahçe mobilyasına sahip olmak isterseniz, ahşaptan sonra tercih edilen ikinci malzeme olan plastik bahçe mobilyalarına bakmalısınız. Plastik bahçe mobilyaları, yüksek gramajlı plastikten üretilir. Güneşin zararlı ışınlarından etkilenmeyen, deforme olmayan ve ısıdan etkilenmeyen plastiğin tercih edilmesi gerekiyor. Ahşap bahçe mobilyalarının daha ağır ve klasik bir havası olduğunu düşünüyorsanız, size raftan görünümlü plastikleri önerebiliriz.

Rattan görünümlü plastikler, örgülü, iç konstrüksiyonu alüminyum olan, her türlü hava koşullarına dayanıklı takımlardır. Bu nedenle uzun yıllar plajda, havuz kenarında ve teraslarda rahatlıkla kullanılabilir.




Bahçe mobilyasını tamamlayanlar
Bahçe mobilyası üretiminde kullanılan malzemeleri açıkladıktan sonra, ahşap ya da plastik tercihini yaptıysanız sıra, mobilyayı tamamlayan ürünlerde… Hamak, minder, şemsiye ve tenteye de karar verip özgün bir dizayn ile bahçeniz yaza hazır demektir!




Her şeyden önce dış mekanlarda şemsiye kullanmak şart… Yani, şemsiyesiz bir bahçe mobilyası kullanışlı olmayacaktır. Güneşten, hafif yağmur ve rüzgardan etkilenmemek için üretilen bahçe şemsiyeleri, genellikle konstrüksiyon ahşaptan üretilmektedir. Ahşap bahçe mobilyasıyla kullanıldığında oldukça hoş bir görüntü sağlamaktadır. Bahçe şemsiyesi alırken kumaşın kalitesine ve taşıyıcı ayaklarına dikkat etmenizi öneririz. Çünkü her şemsiye her ayakta durmayacağı gibi, ayak seçenekleri de şemsiyenin boyutuna göre seçilmelidir.

Mobilyanıza uygun, zamanla çökmeyecek, deforme olmayacak, sağlam minderlerinizi de aldınız, ama yeşilliğin üstünde de zaman geçirmek isteyebilirsiniz. Büyük yer minderleri hem rahatlık açısından hem de dekoratif olacağından size yardımcı olabilir. Rengarenk yer minderleriyle, temiz havanın keyfini çimenlerin üstünde, çiçeklerin arasında çıkarabilirsiniz.

Açık havada yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri de hamak sefasıdır şüphesiz… Bu eşsiz eğlence mobilya üreticilerin de dikkatinden kaçmamış olmalı. Çünkü, şık ve kullanışlı hamakları hemen hemen her bahçe mobilyası üreticisi vitrinine yerleştirmiş bile.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER