› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 24.01.2012

Mevcut mobilyaları kullanarak nasıl dekorasyon değiştirilir?

Sahne tasarımı konusunda uzun yıllar çalıştıktan sonra birikimini ev dekorasyonuna aktaran Alev Pilevne, Pudra.com'a mevcut mobilyalarımızı kullanarak nasıl yeni mekanlar yaratabileceğimizi anlattı.

Var olanla yepyeni bir şey yaratmak aslında çok da kolay değil. Ama devir ekonomi devri. Ayrıca elimizdeki mobilyalarla yeni ve bambaşka bir mekân yaratmak eğlenceli.

Mevcut mobilyaları kullanarak nasıl dekorasyon değiştirilir?

Mevcut mobilyalarınızı kullanarak yeni mekanlar yaratmak insana çok büyük bir tatmin de veriyor. Harcamadığınız parayla da başka şeyler yapabilme şansınız oluyor.

Bunu yaparken size en büyük tavsiyem çok iyi bir planlama yapmanız. Salonunuzu ele alalım ve aşama aşama neler yapabileceğimize bakalım:
1. Duvar kağıtlarıyla başlangıç yapabilirsiniz. Üçlü kombin kullanmak genellikle çok iyi sonuç verir, mesela düz, çizgili, desenli duvar kağıtlarını bir arada kullanın.

2. Kartonpiyer yapabilirsiniz. Salonunuzun havası hemen değişir.

3. Perdelerinizde tülleri ya da fonları sabit tutup, diğerini değiştirerek çok büyük bir fark yaratabilirsiniz. Mesela tülleriniz desensiz ve düz bir renkteyse farklı bir fon ilave edebilirsiniz. Sadece bununla bile eviniz bambaşka bir havaya girer.

4. Mobilya cilalarının rengini şu anda moda olan polyester cilalarla istediğiniz renge getirtebilirsiniz. Biraz daha yorumlamak isterseniz düz kapakların üstüne aplike parçalar koyup kulpları değiştirerek yepyeni ürünlere sahip olabilirsiniz.

5. Döşemelerde kumaş seçimi en önemli bölüm. Duvar kâğıtlarına uygun kombinleri seçtikten sonra iyi bir döşeme ustasıyla model değişikliği bile yapabilirsiniz.

5. Yastıklar çok önemlidir. Bir kaç farklı yastıkla koltuklarınız bambaşka bir görüntüye kavuşur.

6. En son olarak aksesuarlara bakmanızı tavsiye ederim. Hadi burada biraz kesenin ağzını açıp para harcayın ve yeni aksesuarlar satın alın.

7. Çok küçük maliyetlerle duvarlardaki resimlerinizin çerçeve renklerini değiştirebilirsiniz.

8. Abajur şapkalarını değiştirmek de mekanları hemen farklılaştırır. Abajurlarda aksesuar sevenler abajur rengine göre su taşı gibi detaylar ekleyerek çok farklı bir abajur elde edebilirler.

İnanın elde ettiğiniz sonuç çok iyi olacak ve kendinizle gurur duyacaksınız. Çok küçük bir bütçe ile büyük bir iş başaracaksınız. Önemli olan işe başlamadan önce iyi bir plan yapmak.

Alev Pilevne kimdir?
Sahne tasarımı konusunda uzun yıllar çalıştıktan sonra birikimini ev ve özel proje dekorasyonuna aktaran Alev Pilevne, bir süredir tasarımlarını Sahne Mobilya’da dekorasyon tutkunlarıyla paylaşıyor. İç mimari tasarımların yanı sıra, perdeden halıya, aksesuardan mobilyaya kadar her türlü nesneyi yeniden hayata döndüren butik restorasyon çalışmaları yapıyor.

Alev Pilevne ve Sahne Mobilya ile ilgili daha detaylı bilgi için www.sahnemobilya.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER