› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 13.12.2011

Paşabahçe'nin yeni koleksiyonuna bayıldık (Yılbaşı 2012)

Paşabahçe Mağazaları, sınırlı sayıda ürettiği dekoratif objelerden oluşan Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları ile zor beğenenler için mükemmel hediye alternatifleri sunuyor.

Paşabahçe Mağazaları’nın Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları’nın 11’incisi Konuşan Paralar, Sikkeler Koleksiyonu adıyla çok kültürlü Anadolu tarihine, objektif birer tarih vesikası olan sikkeler üzerinden ışık tutuyor.

Dünyanın önde gelen cam üreticilerinden Şişecam’a bağlı Paşabahçe Mağazaları’nın bugüne kadar 10 ayrı başlıkta hazırladığı koleksiyonlara bir yenisi eklendi. Daha önce Anadolu Medeniyetleri, Osmanlı, Camda Mavi Beyaz, Mineli Camlar, Camda Sanatlı Yazı, Mozaik, 7, Aşure, İstanbul ve Kristalin Çiniler temalarıyla hazırlanan koleksiyonların sonuncusu Konuşan Paralar, Sikkeler Koleksiyonu adını taşıyor.

Bu yeni koleksiyonda, sınırlı sayıda üretilen toplam 20 eser yer alıyor. Son koleksiyonla birlikte Tarih-Kültür–Cam Koleksiyonu’nda özel olarak tasarlanan ve sınırlı sayıda üretilen toplam eser sayısı 382’ye ulaştı. Bunlardan 143 adedi limitini doldurduğu için artık üretilmiyor.

Paşabahçe'den şık yeni yıl hediyelerini görmek için tıklayın.

Şişecam’ın 2012 yılı için hazırladığı Konuşan Paralar, Sikkeler Koleksiyonu adlı yeni koleksiyonda yer alan eserler, çok kültürlü Anadolu tarihine objektif birer tarih vesikası olan sikkeler üzerinden ışık tutmayı amaçlıyor.

Arkeolojik araştırmalarla elde edilen bulguların değerlendirilmesinde kullanılan önemli bir kaynak olan sikkelerin, antik çağlardan başlayıp 19.yy’a kadar Anadolu coğrafyasının kültürel, siyasal, dini, ekonomik durumunu yansıtan bir tür ayna niteliği taşıdığından yola çıkan Paşabahçe, Anadolu’da kurulmuş medeniyetlerin, bu topraklara hükmeden hükümdarların, izini bırakanların hikayelerinin Konuşan Paralar, Sikkeler Koleksiyonu ile farklı bir bakış açısıyla yeniden anlatılmasını sağlıyor.

Paşabahçe'nin bu çok özel serisi mükemmel bir yeni yıl hediyesi olabilir. Pudra. com olarak zor beğenen, sanata ve el yapımı objelere düşkün sevdikleriniz için seçebileceğiniz en güzel hediyelerden biri bu koleksiyonun 20 eserinden biri.

www.pasabahce.com.tr
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2