› 
 › 
18.09.2019

2019 sonbaharına özel dekorasyon fikirleri

Toprak renklerini eve davet etmek için en güzel fırsat sonbahar. Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu'ndan dekorasyon fikirleri Pudra.com'da.

İZLE: ZAHMETSİZ BALKON ÇİÇEĞİ: KASIMPATI👇 

Mimar Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu'na göre, yaşam alanlarında sonbaharı çağrıştıran bir dekorasyon oluşturmak kişileri ruhsal açıdan mevsim dönüşüne hazırlıyor. Sonbahara özel dekorasyon fikirleriyle bu mevsimin güzel ve dingin enerjisinden yararlanmak mümkün. Peki evimize sonbaharı nasıl taşıyabiliriz?
 
Giriş kapısında sonbahar renkleri

Basit çözümlerle sonbahara ilişkin kurgular oluşturmak algıda ciddi farklılıklar yaratıyor.

Sonbahara uygun kapı süslemesiTamer ve Hatipoğlu, “Giriş kapınıza kızarmış sonbahar yapraklarından bir kapı süsü asabilirsiniz. Bu tarz süsleri kendiniz de yapabilirsiniz. Kuru dallar, kızarmış yapraklar ve kozalaklar size bu tip işlerde yardımcı olacaktır“ diyor.
 

Bahçe ve veranda düzenlemeleri

Bahçesi, verandası ve hatta küçük de olsa bir balkonu olanlar, mevsim geçişlerini çok daha iyi yaşayabilecekleri güzel mekanlar yaratabiliyor. Tamer ve Hatipoğlu bu alanlar için şu önerilerde bulunuyor:

“Verandalar ve kış bahçeleri ısıtma imkanı da varsa, sonbaharda güneş yüzünü gösterdiğinde bir fincan kahvenin tadına doyulmadığı mekanlara dönüşür. Bu tip mekanlarda jüt halılar sonbahar dekorasyonunda baş rolü oynar. Bu mekanlara yerleştirebileceğiniz minik ev seraları, sizi doğaya bağlı tutar ve ortama daha sıcak bir atmosfer katar. Ayrıca güneşten uzak bir köşeye yerleştireceğiniz kışlık domates salçası ve reçel kavanozlarını koyabileceğiniz bir tel dolap da mekana keyifli bir görüntü verir.“
 

Yemek masaları ve duvar süslemelerini de sonbahara hazırlayın

 
Sonbaharda salon dekorasyonu

Yemek masalarında da sonbahar renklerini kullanmak dekorasyon açısından doğru bir yaklaşım. Tamer ve Hatipoğlu, “Sonbaharın kiremit, kahverengi, yağ yeşili gibi renklerindeki amerikan servisleri, üzerine kuru yapraklar ve kozalaklar arasına yerleştirilmiş mumlar, kırmızı ve sarı elmalarla hazırlayacağınız bir meyve tabağı ile kombinlediğinizde ortaya hoş bir sonbahar dekoru çıkacaktır. Ayrıca rafya, saman kağıtları, mısır koçanları, kuru dallar, kızarmış yaprak ve kozalaklarla hazırlanan duvar süsleri de evinizde çok şık bir hava katar. Şömineniz varsa burası da süslemeler için çok keyifli bir zemin oluşturabilir“ bilgisini veriyor.
 

Ev tekstilleri ile sıcak bir ortam yaratın

 
Sonbahara özel ev tekstili ürünleri 2018

Serin havalara sıcak atmosferlerin yakıştığını söyleyen Tamer ve Hatipoğlu, şunları belirtiyor: “Evlerinize hobilerinize uygun olarak içlerini yünler, kitaplar, dergiler ya da ağaç kabukları ile doldurduğumuz sepetler yerleştirebilirsiniz. Kanepe üzerine atılmış battaniye, sıcak tutan polar, kaşe veya kaşmir şallar, sonbahar renklerine bürünmüş minderler arzu ettiğiniz havayı sağlayacak.“
 

Ev ışığıyla keyifli atmosfer

Sonbaharın gelmesiyle erken kararmaya başlayan havaların evleri kasvetli bir hale soktuğunu söyleyen Tamer ve Hatipoğlu, “Oysa bu zamanlarda evin bir köşesine yerleştireceğiniz minik nokta ışıklı led aydınlatmalar veya mumlarla yapacağınız düzenlemelerle müthiş keyifli bir atmosfer yaratmanız mümkün“ diyor.

İlgili haberlerimiz:

Sonbahar konseptine uygun 11 dekorasyon fikri
Mimar Figen Erdağ Demircan sonbaharda ev dekorasyonunda yapılabilecek değişiklikler için fikirler verdi, rahatça uygulanabilir püf noktaları paylaştı.

Dekorasyonda örgü detayları
Soğukların başladığı bugünlerde, evinize sıcaklık katmak için kullanabileceğiniz örgüden yapılmış aksesuar örnekleri Pudra.com’da.

​Dekorasyonda renk seçmenin püf noktaları
Renkler, ruh halimizi ve mekanları nasıl algıladığımızı etkiliyor. İç mimari, dekorasyon ve tasarım dünyasının da en etkili araçlarından biri. Dekorasyon seçimlerinizde fikir verecek renk rehberi Pudra.com'da!
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2