› 
 › 
Habertürk 26.10.2011

Yeni koltuk tasarımları

Özel günlerde, misafirlere açılan 'salon' kavramından uzaklaştığımız günden itibaren koltukların da tanımı değişti. İşte o yeni tasarımlar...

Kişisel konfor bilincinin yayılmaya başladığı ilk günlerde dev baba koltukları talep görmeye başlamıştı. Şimdi bu keyif koltukları baba, anne, çocuk ayırmadan; modern, klasik demeden evlerimizi süslemekte. Modern çizgilerle yeniden yorumlanan keyif koltukları geçmiş yıllardakine göre ölçek olarak küçüldü. Konfordan bir şey kaybetmeden daha derli toplu ürünler, özellikle konut stoğunun 1+1 veya 2+1 olarak yoğunluk kazanmasıyla daha çok tercih edilir oldu.



Yaşanan ekonomik sıkıntıları unutmak adına geçmişe dönmek, alıcı pozisyondaki son kullanıcının gençlik yıllarını hatırlatarak onları mutlu kılmaya çalışmak, Avrupalı tasarımcıların ortak görüşü. Bu nedenle yeşilin her tonunun kumaşlarda tercih edilmesi, 1970 ruhunu yeniden yaşatan, İskandinav tarzı hafif iskeletli, geçmişi çağrıştıran detaylarıyla yeniden yorumlanan koltuklara sıklıkla yer veriliyor tasarımlarda.

Hatta kanepelerin üzerindeki anneannelerimizden kalma ortası düğmeli, tığ işi yuvarlak kırlentler yine moda. Hareketli mobilyada, retro, modern avangard tarzların hepsini görmek mümkün. Çok abartılı parlak fosforlu renklerin kumaş kaplamalarında tercih edildiğini, koltuğun salt bir mobilya parçası değil aynı zamanda simgesel bir obje olarak kullanıldığı üretimleri görüyoruz.

Ofis ortamları ile evler arasındaki keskin çizgileri kaldıran tasarımcılar, artık evlerde de ince metal ayaklar üzerinde yükselmiş hafif koltukları tercih ediyor. Az yer kaplayan, temizliği ve hareketi kolay ürünler daha çok talep ediliyor.

Yeni koltuk tasarımlarını görmek için tıklayın.

Mimar
Esin Tümer
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2