› 
 › 
06.08.2017

Adrenalin dolu bir tatil için 10 destinasyon önerisi

Yeni nesil, sıradan tatiller yerine macera dolu, unutulmaz olanları tercih ediyor. Henüz gençken görülmesi gereken 10 destinasyon sizler için haberimizde.

Seyahat etmenin anlamı, herkes için farklı. Kimimiz dinlenip rahatlamak, kimimiz ise ruhumuzu ve kültür dünyamızı zenginleştirmek için yollara düşüyoruz. Tabii macera peşindeki gezginleri de unutmamak gerekir. Konu Y kuşağına mensup seyahat severler olduğundaysa, tüm bu seyahat türlerinin bileşimi karşımıza çıkıyor.  Bu durumun net bir göstergesi, sosyal medyada gördüğümüz zengin çeşitliliğe sahip tatil fotoğrafları oluyor.

 Farklı ve değişken seyahat alışkanlıklarından yola çıkarak genç gezginlere özel bir rota rehberi işte karşınızda. İşte dünyanın dört bir yanından en farklı seyahat deneyimlerini yaşayabileceğiniz, henüz gençken görmeniz gereken 10 muhteşem destinasyon!

Adrenalin tutkunlarının gitmesi gereken 10 destinasyon

Machu Picchu, Peru
Dünyanın Yeni Yedi Harikası’ndan Machu Picchu Antik Kenti, Titicaca gölündeki yüzen adaları ve Amazon ormanları ile Güney Amerika ülkesi Peru’da bulunuyor. İnkaların yıllar sonra keşfedilen bu kayıp şehrine otobüsle ya da dört gün süren bir trekking sonrasında ulaşabilirsiniz. Tepeden göreceğiniz büyüleyici manzara, emin olun çektiğiniz uzun yolculuğu unutturacak!
 
c
 

Himalayalar, Nepal

Dünyanın en mistik ülkelerinden biri olan Nepal, spiritüelliği kadar doğası ile de ziyaretçilerini büyülüyor. Doğa ve macera tutkunu gezginlerin listelerinde en üst sıralarda yer alan rotalardan biri olan Himalayalar’da, trekking yaparak ruhunuzu dinlendirmenizi öneriyoruz. Çünkü her adımda göreceğiniz muhteşem manzaralara bakarken zamanın içinde kaybolduğunuzu hissedeceksiniz. 

Blue Lagoon, İzlanda

Muhteşem doğasından kaplıcalarına, karla kaplı dağlardan büyüleyici şelalelere doğanın cömert davrandığı bir ülke İzlanda. Kendinizi peri masallarında gibi hissedeceğiniz kasabaları ziyaret ettikten sonra günün yorgunluğunu Blue Lagoon'da atabilirsiniz. Eğer şanslı bir gününüzdeyseniz, turistlerin her yıl görmek için bölgeye akın ettikleri Kuzey Işıklarına bile denk gelebilirsiniz!

v

Büyük Set Resifi, Avustralya

Dünyanın en büyük ve en eski resif sistemi olan Büyük Set Resifi, birbirinden ayrı 2,900 resif ve 900 adadan oluşuyor. Baş döndürücü çeşitlilikte deniz canlıları, yunuslar, tropik balıklar, mercanlar, deniz kaplumbağaları ve dev istiridyeler arasında dalış yapmak ömür boyu unutamayacağınız bir deneyim olacak.

Büyük Göç, Tanzanya

Birçok ülkede safari yapabilirsiniz ancak yılın belli dönemlerinde gerçekleşen ve dünyanın en büyük görsel şölenlerinden biri olan "Büyük Göç"e her yerde şahit olamazsınız. Tanzanya'da yer alan Ngorongoro Koruma Bölgesi ve Serengeti Ulusal Parkı’nda şahit olabileceğiniz bu muhteşem doğa olayı, uzun yıllar hafızanızdan çıkmayacak.
 
b

Angkor Wat, Kamboçya

Kamboçya’nın Siem Reap şehrinde yer alan gizemli tapınak Angkor Wat’ın yapımı 8. yüzyıla dayanıyor. Dünyanın ‘Sekizinci Harikası’ olarak da kabul edilen yapı, mimarisinden tasvirlerine, tarihinden gizemli hikayelerine büyüleyici bir yer. Seyahat edecek olanlar için tavsiyemiz bölgeyi gün doğumunda ziyaret etmeleri.

 
Gansbaai, Güney Afrika

Televizyonda izlediğiniz korkutucu köpekbalıklarını bir metreden az bir mesafeden görmek ister misiniz? Köpekbalığı popülasyonunun en yoğun olduğu bölgelerden Güney Afrika'nın Gansbaai kentinde kafes dalışı yaparak bu muhteşem deneyimi yaşayabilirsiniz. Okyanusun ortasında bir kafesin içindeyken etrafınızda dönen bu muhteşem canlıları izlemek adrenalin seviyenizi doruklara çıkaracak.
 

Tac Mahal, Hindistan

Dünya üzerinde bugüne kadar yapılmış olan en etkileyici yapılardan biri olan Tac Mahal, Şah Cihan tarafından Eşi Mümtaz Mahal için yaptırılmış. Hem mimarisi hem de hikayesinin etkileyiciliği sebebiyle birçok kez Dünyanın Yedi Harikası listesine girmiş olan yapıyı ziyaret ettiğinizde romantik geçmişinin de etkisiyle büyüleneceksiniz.
 

Kyoto, Japonya

Muhteşem görsellikteki bahçeleri, doğası ve tapınakları ile Kyoto aklınızı başınızdan alacak. Bozulmamış kültürü ile Japon geleneklerini yakından tanıma imkanı sağlayan şehir, aynı zamanda ülkenin en önemli kültürel merkezlerinden biri. Gece hayatından mutfağına pek çok yeni keşif yapabileceğiniz şehirde ‘Bir Geyşanın Anıları’ filminde de görülen Fushimi İnari tapınağını ziyaret etmeyi unutmayın!
 
v
 

Giza Piramitleri, Mısır

Yıllardır gizemini koruyan görkemli Giza Piramitleri yediden yetmişe herkesin "ölmeden önce yapılacaklar listesi"nde yer alıyor. Kahire'de yer alan dünyanın en ünlü piramit grubu, aynı zamanda Dünyanın Eski Yedi Harikası listesinde yer alıyor. 4,600 yıllık geçmişin kapılarını aralarken, heyecanınıza engel olamayacaksınız.

Kaynak:momondo.com.tr


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER