› 
 › 
29.12.2022

2023'te az izin alarak daha fazla tatil yapma yolları!

2023 tatil günlerine göre ne kadar tatil yapacağız, daha az izin alarak daha uzun tatil yapmanın yolları nelerdir, sizler için araştırdık.

Koca bir yıl çalışıp sadece 15 gün tatil yapmak pek çok çalışanın en büyük şikayetlerinden biri. Ancak bu noktada bizi resmi tatiller kurtarıyor. Üstelik 2023 yılı resmi tatil günleri takvimine göre, sadece 4 gün izin alarak 2023'te toplamda 24 gün tatil yapmak mümkün olacak! Nasıl mı? Detaylar haberimizde!

2023'te az izin alarak daha fazla tatil yapma yolları!

Enuygun.com açıklamasına göre, kıştan çıkıp yaza hazırlanırken tatilseverlerin ilk mola zamanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ramazan Bayramı'nın son gününe denk geliyor.

21 Nisan Cuma-23 Nisan Pazar günleri arasında kutlanacak Ramazan Bayramı döneminde, bayram arifesi olan perşembe günü, yarım gün izin alarak 4 günlük bir seyahat planlamak mümkün oluyor. 4 günlük kısa tatil için Amasra, Gaziantep ve Datça gibi ilkbaharın öne çıkan rotalarından birini tercih edebilirsiniz.

Havaların ısınmaya başladığı mayıs ayında da tatil yapmak isteyenleri sevindirecek tatil günleri bulunuyor. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda 3 günlük molalarla kışın ardından yaza güzel bir hazırlık yapılabilir. Mayıs ayındaki seyahat için Alaçatı şahane bir seçenek olabilir.

Yılın en uzun tatil fırsatı ise Kurban Bayramı döneminde olacak. 27 Haziran Salı günü yarım gün arife günü tatiliyle başlayan Kurban Bayramı tatili, 1 Temmuz Cumartesi sona erecek. Bu durumda pazartesi ve yarım gün çalışılan arife günü izin alanlar için toplam 1,5 günlük izinle Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak.

Bu uzun tatil döneminde Antalya gibi hem denize girilebilecek hem de görülmesi gereken çok sayıda cazibe noktasına sahip bir şehre gidilebilir.

2023 yılında çarşamba gününe denk gelecek 30 Ağustos Zafer Bayramı'ndaki bir günlük resmi tatil de sonbahara girmeden önce yine bir seyahat fırsatı sunuyor. 30 Ağustos öncesinde veya sonrasında 2 günlük izin alarak bu dönemde 5 günlük bir tatil yapabilir ve bu seyahat için yaz mevsiminde diğer tatil beldelerine göre daha sakin olan Dalyan tercih edilebilir.

Çocukla gidilecek en iyi tatil rotaları
Çocuğuyla tatile çıkmak isteyenlerin “Nereye gitsek?” sorusuna kendi deneyimlerimizden yola çıkarak tatil rotaları önerilerimizle yanıt veriyoruz. İşte, Pudra.com’un çocuklu ailelere tatil mekanı tavsiyeleri…

REZERVASYONU SON DAKİKAYA BIRAKMAYIN!

Enuygun, sseyahatseverlere rezervasyonlarını son dakikaya bırakmamalarını, hatta uygun fiyatlı bir tatil için erken rezervasyon dönemi bitmeden satın alma işlemlerini tamamlamalarını öneriyor.

Özellikle yalnızca 1,5 günlük izinle 9 gün tatil yapılabileceğiniz Kurban Bayramı dönemi çok yoğun bir dönem olacak. Söz konusu tatil için uçak biletlerini şimdiden daha uygun fiyata satın alabilirsiniz. Eğer servis aldığınız yer Bilet İptal Güvencesi de veriyorsa, şans sizinle demektir. Çünkü Bilet İptal Güvencesi (BİG) varsa, olası bir plan iptali durumunda bilet tutarının yüzde 90'ını iade alabiliyorsunuz.

Şimdiden sizlere şahane bir 2023 dileriz!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER