› 
 › 
Sabah 08.05.2012

Digital dünyadan seyahat tavsiyeleri

Cep telefonu uygulamaları ile seyahate çıkmak artık daha kolay. Bileti nereden alacağınızdan otel rezervasyonlarına restoranlardan günübirlik gezilere kadar bilgi veren bu uygulamalar ile tatilin tadını daha iyi çıkaracaksınız.

Seyahate çıkmak, bazen çalışmaktan bile yorucu olabilir. Önce yüzlerce seçenek arasından uygun oteli bulmanız, ardından da kısıtlı günlerinizi en iyi nasıl değerlendireceğinizi belirlemeniz gerekir. Neyse ki çare belli. Aşağıdaki cep telefonu uygulamalarıyla, tatilin keyfine varacaksınız.

Digital dünyadan seyahat tavsiyeleri

Skyscanner/ Kayak
En ucuz uçak biletini nereden bulacağınızı düşünüyorsanız, başvurmanız gereken ilk uygulama Skyscanner. Ücretsiz uygulamaya nereye gideceğinizi yazıyorsunuz, o da 600'ün üzerinde havayoluna ait uçuşları fiyat sırasına göre listeliyor. Momondo ve Kayak gibi başarılı alternatifleri bulunan uygulama aracılığıyla, araba kiralamak ve otel rezervasyonu yapmak da mümkün. Kayak'ın avantajı ise, içinde döviz kuru dönüştürücüsü ve valiz toplarken unutmamanız gerekenleri hatırlatan bir modüle sahip olması.

Booking.com
Dünyanın en geniş kapsamlı otel rezervasyon sitesinin cep uygulaması da son derece faydalı. Otelleri farklı kategorilere göre sıralayabileceğiniz site aracılığıyla erken önce rezervasyon yaparsanız ciddi şekilde tasarruf edebilirsiniz. Müşteriler tarafından puanlanan 210 binin üstünde otelin yer aldığı sitede, flaş fırsatları takip etmekte de fayda var.

Airbnb/ Couchsurfing
Airbnb, 190 ülkede kısa dönemli ev veya oda kiralamanızı sağlayan bir uygulama. Kullanıcılar, evlerinin fotoğraflarını siteye koyuyor, siz de bütçeniz doğrultusunda aralarından bir seçim yapıyorsunuz. Bütçesi kısıtlı olanlar veya gittikleri ülkenin yerlisi insanlarla daha yakın iletişim halinde olmak isteyenler içinse, önerimiz Couchsurfing'in cep uygulaması. Uygulamanın kullanıcıları, evlerinde ne kadar süreyle kaç misafir ağırlayabileceklerini yazıyor. Siz de uygun olanları seçip, konaklama talebi yolluyorsunuz. Her şey, gönüllülük esasına dayanıyor.

TripAdvisor
Beğendiğiniz otelin gerçekten de tanıtım fotoğraflarındaki kadar temiz olup olmadığını, hangi restoranda fiyatların daha hesaplı olduğunu ve şehri gezerken kazıklanmaktan nasıl kurtulacağınızı, yüzlerce kullanıcının eklediği yorumları okuyarak öğrenebiliyorsunuz.

Lonely Planet/ Time Out
"Ben öyle herkesin yorumuna güvenemem, bana profesyonel gezginlerin yorumları gerek," diyorsanız, Lonely Planet'ın güvenilirliği kanıtlanmış rehberlerine başvurmakta fayda var. Üstelik artık o koskoca kitapların içinde yer alan tüm bilgiler (rotalar, restoranlar, günübirlik geziler vs.), cepteki uygulamanın içinde. Time Out'un cep uygulamasından ise en güncel etkinlikleri takip etmek mümkün.

Wikitude
Bu uygulama, telefonunuzun kamerasını kullanarak size gerçek zamanlı bir rehber sunuyor. Diyelim ki, bir şehrin tarihi meydanındasınız. Telefonunuzu çıkarıp etrafı görüntülediğinizde, kadrajdaki binalar ve eserler hakkında anında bilgi alabiliyorsunuz.

TripIt
Diyelim ki, tatilde birkaç şehir değiştireceksiniz. Yani hem birden fazla uçak, hem de birden fazla otel rezervasyonunuz var. Herhangi bir karışıklığa mahal vermemek için, rezervasyonlarınızın konfirmasyon maillerini 2011'in en iyi seyahat uygulaması seçilen TripIt'e iletiyorsunuz. O da tüm bu maillerdeki bilgileri toplayıp, programınızı kusursuz bir ajanda haline getiriyor.

TomTom/ Sygic
Yola arabayla çıkacaksanız veya gittiğiniz yerde araba kiralayacaksanız, bir navigasyon uygulaması indirmeniz şart. TomTom ve Sygic, telefonunuzu navigasyon cihazına dönüştüren iki başarılı uygulama. Gideceğiniz bölgeye ait pakedi satın alıyorsunuz, yolunuzu asla kaybetmiyorsunuz.

Trip Journal
Bir başka ödüllü uygulama. Google Maps ve Google Earth entegrasyonu sayesinde, gezdiğiniz yerleri coğrafi olarak işaretleyebiliyor, bu yerler hakkında fotoğraf, video ve blog yazıları paylaşabiliyor; tatiliniz bittiğinde eksiksiz bir seyahat günlüğüne kavuşuyorsunuz.

Wi-Fi Finder
Saydığımız uygulamaların çoğu, internet bağlantısı gerektiriyor. Ancak malum; yurtdışında internet kullanmak oldukça pahalı. Bu yüzden Wi-Fi noktalarını bulmak hayati önemde. Uygulama, bulunduğunuz konumu tespit ediyor ve en yakındaki Wi-Fi noktalarını gösteriyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER