› 
 › 
14.11.2018

Seyahat ettiğiniz ülkenin kültürüne Fransız kalmayın

Seyahat ettiğiniz ülkenin kültürüne Fransız kalmamak için Rusya'dan Amerika'ya; Kanada'dan İran'a; farklı ülkelerin geleneklerine birlikte göz atalım.

İZLE: ST.PETERSBURG NASIL BİR YER?👇 
Dünyanın binbir noktasının büyüleyici mimarisini, kültürel dokusunu, doğa güzelliklerini yerinde yaşamak isteyen herkes, muhakkak bir batıl tuzağına takılır, gelenek ağına yakalanır ve turist etiketini kendine elleriyle yapıştırır. Seyahatleriniz sırasında turist olup kazıklanmamak, gülünç duruma düşmemek, zorluk çekmemek için sözlerimize kulak verin.

Seyahat ettiğiniz ülkenin kültürüne Fransız kalmayın

Dünyayı gezin gezmesine de gitmeden önce kırk kitap karıştırın, bir bilen yetmez birkaç bilen bulup hepsine tek tek danışın, zira kültürel farklılıkların çoğu kendini günlük yaşamda gösterir. İşte seyahat ettiğiniz ülkenin kültürüne Fransız kalmamanız için bazı örnekler...

Rusların batıl inanç bariyerlerine dikkat!
 
Rusya'nın batıl inançları
Rusya'nın batıl inançları

Rusya, her anı tuzaklarla dolu bir ülke. Ancak şuna özellikle dikkat etmek gerekiyor: Özellikle kapalı alanlarda kesinlikle ıslık çalmak yok çünkü Rusya'da ıslık çalmak kötü enerjileri çağırmak anlamına geliyor. 

Rusya'da bir diğer dikkat edeceğiniz konu ise misafir uğurlama seremonisi. Rusya'da kapının eşiğinde misafir uğurlanmaz, sohbet koyultulmaz, mümkünse orada hiç durulmaz. Çünkü eski çağlarda ölülerib külleri kapı eşiğine gömülür, eşik öte dünya ile bu dünya arasındaki geçit kabul edilirmiş. Ruslar da uyuyan ruhları uyandırmak istemediklerinden kesinlikle kapı eşiklerinde uğurlama ve karşılama seremonisi yapmıyor. 

ABD | Massachusetts’te sokak müziğine turistlerden tam destek!
 
Sokak müzisyeni

ABD'nin kuzeydoğu kıyısında, New England bölgesinde yer alan bir eyalet olan Massachusetts’de sokak müziği yapanlar gerçek bir turist avcısı. Zira Massachusetts'in en büyük şehri ve başkenti Boston’da hayat çok hızlı akar ve arka planda çalan müziği dinlemek için kimse durup vakit kaybetmez. Metro istasyonlarında, sokaklarda, meydanlarda müzik yapanları durup izleyenler ise sadece turistlerdir. Turist olduğunuz fazla belli olsun istemiyorsanız, siz de diğer Bostonlular gibi geçip gidin.

Kanada'da vahşi hayvanlara yemek veya mama vermeyin
 
Kanada

Türkiye’de cebinizde bir avuç mamayla, çantanızda poşet poşet yemle geziyor, sokak hayvanlarının endişe ettiğiniz beslenmesine katkı sunuyor olabilirsiniz. Hatta bazen minik serçeleri daha yakından görmek için önünüze birkaç ekmek kırığı serpiştirmenize de kimse itiraz etmeyecektir ama Kanada’da iseniz vahşi hayvanları beslememelisiniz. Zira bu, onların alanlarına saygısızlık ettiğiniz ve yaşamlarına müdahale ettiğiniz anlamına geliyor.

Hollanda | Amsterdam’da bisikletliysen, kask takmak yok!
 
Amsterdam'da bisikletliler

Avrupa’nın kuralları ve kurallara uymalarıyla hayalleri süsleyen insanları... Bunlardan biri de özellikle kask ve diğer koruyucu ekipmanlar olmaksızın motosiklet ve bisiklet kullanımı. Ancak işler Hollanda'da böyle değil. Hollanda’da bisikletler kasksız kullanılıyor. Dikkat çekmek istemiyorsanız bisiklete binerken elinizi kasktan çekin! Ancak küçük yaşta çocuğunuz varsa, onların güvenliği için kask ve dizlik taktırın. Onlar da kendi çocuklarına taktırıyor. 

İran’da süpermarkette dahi pazarlık yapmak zorundasınız
İran’a gittiniz; eşsiz mutfağı, tarihi, kadim dinleri, geleneksel öğretileri, devrim öncesi hikâyeleri, sonrası hüzünleri... Başınızı hayretten kaldıramazken, karnınız acıktığı için tüm bu mistik havanın içinde süpermarkete de uğrayacaksınız. İşte tam da o anda, pazarlıksız alışveriş yaparsanız, fena kazıklanırsınız. İran’da sıkı pazarlık o kadar sıradandır ki süpermarketler kâr edebilmek için etiket fiyatlarını bir hayli uçurur. Bu nedenle süpermarkette bile pazarlık yapmanız gerekiyor. Aksi durumda İran'da sadece gıda alışverişi ile bile maaşınızdan olabilirsiniz.

İspanya’da Siesta denince akan sular durur!
 
Siesta

İspanya'da Turist olduğunuzu daha iyi bir şekilde göstermek istiyorsanız öğlen 12:00-16:30 saatleri arasında alışveriş yapmaya çalışabilirsiniz. Hiçbir İspanyol bu saatler arasında çalışmayı sürdürmez. Bu nedenle onların kaba veya tembel olduğunu düşünmeyin. İspanya'da 12:00-16:30 arası tamamen dinlenme saatleridir. Bu nedenle önemli ihtiyaçlarınızı, özellikle yemek gibi konuları, ihtiyacınız olan atıştırmalıkları mutlaka öncesinden alıp çantanıza atın. Aksi durumda bu saatler arasında bir bardak su bile bulmakta zorlanabilirsiniz.

İlgili haberlerimiz:

Ülkelere özgü görgü kuralları
Bu yıl planınız bol bol seyahat etmek ise gittiğiniz ülkelerin geleneklerini öğrenmenizde fayda var. İşte ülkelere özgü ilginç adab-ı muaşeret kuralları...

​Yurtdışında bu el hareketlerini yaparken dikkat edin
Yurtdışında bir restoranda çok beğendiğiniz yemeğin ne kadar lezzetli olduğunu anlatmaya çalışırken, karşınızdakine hakaret ediyor olabilirsiniz...

​Ülkelere özel kahvaltı alışkanlıkları
Kimisi sade kahveyle kimisi omletinden sucuğuna; mükellef bir kahvaltı sofrası ile kendine gelir. Peki ya diğer ülkeler? Hadi kimler ne yiyor, göz atalım.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER