› 
 › 
Hürriyet 18.06.2012

Hangi Yunan Adaları'nda vize kalktı biliyor musunuz?

Yunan Adaları'na vizesiz giriş başladı. Ama henüz hepsinde değil. Limanda vize uygulaması önce beş adada başladı.

Türkiye'den Yunan Adaları'na gidecek turistler için vizenin kalkması adaların içinde bulunduğu ekonomik krize ilaç gibi gelecek. Adaları ziyaret etmek isteyenler "limanda vize" alarak adaları gezebilecek.

Hangi Yunan Adaları'nda vize kalktı biliyor musunuz?

Uygulama ilk olarak beş Yunan Adası'nda başladı. Rodos, Midilli (Lesvos), Sakız (Hios), Sisam (Samos) ve İstanköy (Kos). İlk uygulama geçen hafta yapıldı.

Uygulama nasıl işliyor?
Eskisi gibi Yunan Başkonsoloslukları'na gidip kuyrukta beklemek yok. Türkiye’nin Ege sahillerinden bu adalara gemi seferleri düzenleyen turizm acentelerine iki gün önce gidip vize başvuru formu dolduruyorsunuz. Gideceğiniz adada en az bir gecelik otel rezervasyonu yaptırıyorsunuz. Ve pasaport fotokopisini veriyorsunuz. Hepsi bu.

Acenteler yolcu listesini Yunan tarafına iletiyor. Yunan tarafı da hızlı işlemlerle listedeki isimleri Schengen kriterlerine göre inceliyor. Gemiye binip istediğiniz adaya geliyorsunuz ve limanda tek girişli 15 günlük vizeyi alıyorsunuz. Ödemeniz gereken 60 Euro.

Türkiye’yi bu konuda ilgilendiren üç nokta var: Ege adalarına seyahat edecek Türk vatandaşlarının güvenliği; Türk turistlerin vize süresini (15) aşmadan Türkiye’ye dönmeleri ve limanda vize uygulamasının yaşadışı geçişler için kullanılmaması.

Yorgo Kırbaki


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER