› 
 › 
Habertürk 06.02.2012

İsviçre'nin en iyi kayak merkezleri

Kayak turizminin gelişmesiyle kayak merkezlerine olan ilgi artıyor. İsviçre, dağ köyleri ve şirin kasabaları ile kayak yapmayı sevenler için en iyi seçeneklerden biri.

St Moritz

İsviçre'nin en iyi kayak merkezleri
İsviçre'deki dünyaca ünlü kayak bölgelerinden biri. Bu gölgede kayak ve snowboard sezonu kasım ayı sonunda başlayıp mayıs ayında bitiyor. Kayak parkuru toplamda yüzlerce kilometreyle ifade ediliyor. Kayak takımlarını çıkarmadan tüm pistleri kayarak tamamlamak mümkün.

Nerdeyse 150 yıllık bir kayak merkezi olan St Moritz, 1800'lerin ortalarında Alp sporlarının beşiği haline gelen bölgede Avrupa için pek çok ilke imza atıldı: İlk curling, artistik patinaj, golf, snowboard yarışmaları burada yapıldı. İlk kayak okulu 1929'da burada açıldı. Ama İsviçre'de alternatif kayak merkezleri de var: Gstaad, Zermatt ve Davos.

Gstaad
Deneyim kazanmak için uygun bir yer. Yani yeni başlayanlar için ideal zira yamaçlar İsviçre'nin öteki kayak bölgelerinde olduğu kadar tehlikeli değil. Oteller, mağazalar ve lüks restoranlar kayak dışında da eğlenceyi çeşitlendiriyor.

Zermatt
5 yıldızlı otelleriyle ünlü komşusu Gstaad ve meşhur St Moritz'in yanında yükselen değer. Burası, taşıt araçlarının kullanılmadığı huzurlu bir köy. Dünyanın 2'nci en büyük lift hizmeti verilen dikey düşüşlü kayak merkezi ve yüksekliği sayesinde de en çok kar yağışı alan bölge.

Davos
Avrupa'nın en yüksek rakımlı kayak bölgelerinden. Davos Landwasser Nehri üzerinde, Doğu İsviçre'de. Her seviyede kayak için pistleri, taşıma sistemleri ve altyapısı mükemmel. 5 farklı alanda kayak parkurlarına sahip.

Birkaç iyi otel:

ST MORITZ
Badrutts Palace Hotel
St Moritz dendiğinde akla gelebilecek sembol otellerden biri. 209 odası, 33 süiti var. İsviçre Alpleri'nin arasında. 1896'da açılan otel Engadin Dağı'nın zirvesine bakıyor. İşte kayak dışında yapılabileceklerden bazıları: Spa, fitness, tenis, bisiklet, dağcılık, buz pateni, yelkencilik, tenis, yürüyüş.

Suvretta House
Engadine'in dağlık arazisinde, karlar içinde bir masal kalesi gibi duruyor. Zürih havalanına 3 saat mesafede. 189 odası 40 suiti var. Kayak dışında yapılabilecekler: Balon, tekne, golf,yürüyüş, binicilik, buz pateni, tenis, su kayağı, rüzgar sörfü, spa, fitness.

GSTAAD
Grand Hotel Bellevue
Gstaad kasabasının merkezinde bulunan otel deniz seviyesinden 1050 metre yüksekliğinde yer alıyor.. Tren istasyonuna da 300 metre uzaklıkta. Michelin yıldızlı yemek mekânlarına sahip. Kayak pistlerine ve teleferiğe yürüyerek 1.5 kilometre mesafede. Kayak dışındaki etkinlikler: Tenis, sauna, fitness, golf, balık tutma, spa, bisiklet, yürüyüş, binicilik, yüzme.

Gstaad Palace
İsviçre Alpleri'nin muhteşem manzarasına sahip olan otel Gstaad'a tepeden bakıyor. 1913'ten beri hizmet veriyor. Kayak pistine ve teleferiğe yürüyerek 3 kilometre uzaklıkta. Kayak dışındaki etkinlikler: Tenis, sauna, fitness, golf, balık tutma, spa, bisiklet, yürüyüş, binicilik.

Dünyaca ünlü bazı kayak merkezleri
Meraklıları kayak için dünyanın her köşesine gider. Pistler zamanla sıkmaya başladığından uzaklardaki yeni seçeneklerin peşine düşerler. İşte farklı ülkelerden birkaç alternatif.

ABD - Aspen
Aspen, kış sporlarının en popüler adreslerden. Yine ünlülerin, sosyetik kimselerin uğrak yeri.

İtalya – Cortina d'Ampezzo
Avrupa'nın en popüler kayak merkezlerinden. Az bilene de çok bilene de uygun. Kış Olimpiyat Oyunları'na da ev sahipliği yaptığından altyapısı çok iyi.

Avusturya - Kitzbuhel

Bir tarafta Avrupa'nın en canlı kayak merkezi, denen St. Anton, öte yanda Avrupa'nın en güzel şehirlerinden Innsbruck... Düzenlenen uluslararası kayak şampiyonaları nedeniyle Kitzbuhel'in profesyonel bir imajı var. Ama kayak öğrenmek için de birçok imkân sunuluyor.

Fransa - Megève
1920'lerden beri dünyanın en eski kayak merkezlerinden biridir. 3 kayak bölgesi var.

Selçuk Tepeli


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER