› 
 › 
Pudra.com 18.10.2012

Kurban Bayramı'nda en çok hangi ülkeler tercih ediliyor?

Türkler Kurban Bayramı'nda en çok hangi ülkelere ve şehirlere gitmek için uçak bileti aradı, merak ediyor musunuz? Yanıtı Pudra.com'da.

Kurban Bayramı'nda Türkler en fazla nerelere gitmek istiyorlar dersiniz? Bu sorunun yanıtını uçak bileti arama motoru Skyscanner yaptığı araştırmayla veriyor. 2011 yılında ve bu yıl Kurban Bayramı tatili için Türkiye’den en fazla aranan destinasyonların derlendiği çalışmaya göre 2011 yılına kıyasla bu yıl aramalarda en çok artış gösteren ülke Hırvatistan.

Kurban Bayramı'nda en çok hangi ülkeler tercih ediliyor?

Vizesiz ülkelere talep artıyor
Ülkeler bazında kıyaslama yapıldığında, geçen yıla oranla bu yıl Kurban Bayramı’nda Hırvatistan beş kat daha fazla arandı. Son dönemde yapılan diğer araştırmalar da seyahatlerini önceden planlamaya fırsat bulamayanların, son dakikada otel rezervasyonu yapıp vize masrafı olmadan internetten hızlıca biletlerini alabildikleri için, vizesiz ülkelere yöneldiklerini gösteriyor. Bu nedenle Dubrovnik, gittikçe artan bir oranda Türkleri çekmeye devam ediyor.

Uzak ama güzel
2012’de ön plana çıkan ülkelerden bir diğeri de Tayland. Tayland’ın aranma sayısındaki iki buçuk kat artış, Türklerin uzak da olsa egzotik ülkelere yöneldiğini ve tropik seyahat trendine uyduklarını gösteriyor. Ayrıca Tayland’a vizesiz giriş yapılabilmesi de bu tercihin önemli sebepleri arasında yer alıyor.

İngiltere ve Almanya hala popüler
İngiltere ve Almanya geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da popülerliğinden hiçbir şey kaybetmeyerek en çok aranan ülkeler olma özelliklerini koruyor. Yurt içi aramaların ilk sırada olduğu listede, İngiltere ve Almanya bu yıl da en çok aranan ülkeler arasında ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor.

Barselona ve Paris olmazsa olmaz
Karşılaştırma sonuçları, geçen bayramda geri sıralarda yer alan Barselona ve Paris’in, bu sene dört kat daha fazla arandığını gösteriyor. İspanya’da Katalonya özerk bölgesinin başkenti olan ve her yerinde ünlü mimar Antoni Gaudi’nin izini taşıyan Barselona, aynı zamanda İstanbul’un kardeş şehirlerinden. Paris ise Eyfel Kulesi, Seine Nehri ve Haussman tarzı büyüleyici binalarıyla Türkiye’den ve tüm dünyadan turistleri cezbetmeye devam ediyor.

Vizesiz Rusya
Rusya’ya vizenin kalkmasıyla geçtiğimiz yıl bir anda Türkiye’deki pek çok seyahatseverin tatil için tercih ettiği şehirlerden biri olan Moskova, bu sene biraz daha geri planda kaldı. Moskova, geçen sene en çok aranan şehirler listesinde 9. sırada yer alırken, bu yıl 18. sıraya yerleşti.

Kıbrıs'ta yaz devam ediyor
Seyahatseverler, bu sene güzel giden havalardan ve güneşin iç ısıtan son damlalarından faydalanmak için güneye yöneliyor. 2011’de çok geri sıralarda yer alan Kıbrıs, bu yıl iki kat daha fazla aranarak en çok arananlar listesinde 17. sıradan 12. sıraya yükseliyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER