› 
 › 
pudra.com 14.06.2011

TaTuTa çiftliklerine destek kahvaltısı

Ekolojik yaşamın en güzel örneklerinden biri olan Ta Tu Ta projelerine destek vermek için nefis yöresel tatların sunulduğu bir kahvaltıya katılmaya ne dersiniz?

Pudra.com olarak çalışmalarını yakından takip ettiğimiz Buğday Derneği'nin yepyeni bir etkinliği var. Ekolojik yaşama önem verenler doğa dostu çiftçilere destek vermek üzere 19 Haziran 2011'de bir kahvaltıda buluşuyor.

TaTuTa çiftliklerine destek kahvaltısı

Buğday Derneği’nin ve Ta Tu Ta projesinin kurucusu Victor Ananias’ın aramızdan ayrılışının ardından, projeye verilen destek her geçen gün artıyor. Ekolojik Çiftliklerde Tarım Turizmi Bilgi, Tecrübe ve İşgücü Takası (Ta Tu Ta) projesine gönül veren Slow Food konviviyumları; Fikir Sahibi Damaklar, Yağmur Böreği ve Balkon Bahçeleri, Ananias’ın açtığı yolda projenin sürdürülebilirliği ve yaygınlaşması amacıyla 19 Haziran Pazar günü gerçekleştirecekleri kahvaltıda bir araya geliyor.

Doğa dostu tarım yapan çiftlikleri ve kırsalda sürdürülebilir geleneksel yaşam örneklerini desteklemek, ekolojik tarımı yaygınlaştırmak, kentle kır arasında bilgi, deneyim ve işgücü temelinde takas sistemini oluşturmak amacıyla 2004 yılında Victor Ananias’ın öncülüğünde hayata geçirilen Ta Tu Ta projesi, kısa zamanda ülke çapında yaygınlaşmayı başarmıştı. Bugün, Ta Tu Ta sistemine dahil 62 çiftlik, gelenksel ve sürdürülebilir yaşam bilgisinin ve deneyiminin yaygınlaşmasına destek oluyor.

Slow Food’un İstanbul gönüllüleri, 19 Haziran Pazar günü gerçekleşecek kahvaltı etkinliğinde hem projenin sahibi Victor Ananias’ı anacak, hem de projenin yaygınlaşması için destek toplayacaklar. Doğal, yerli ve sürdürülebilir gıdayı savunan kentlilerden oluşan Ta Tu Ta dostları, Slow Food üyesi usta şeflerin hazırlayacağı birbirinden güzel yöresel lezzetleri de tatma fırsatını yakalayacaklar.

Bir başka güzel haber de Buğday Derneği’nin doğa dostu tarım, agro-ekoturizm ve sürdürülebilir geleneksel yaşam örneklerini desteklemek üzere 8 yıldır yürüttüğü, Ta Tu Ta Ekolojik Çiftlik Ziyaretleri projesine önümüzdeki birkaç ay içinde yeni çiftlikler eklenecek olması.

Çiftlikler ve proje hakkında daha fazla bilgi için: www.tatuta.org

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği
Fikir Sahibi Damaklar, Yağmur Böreği ve Balkon Bahçeleri


Tarih: 19 Haziran, 10.30-13.00
Adres: İstiklal Caddesi 115, Beyoğlu
Lütfen haber veriniz: (0212) 252 5255 Selma Yılmaz


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER