› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 12.08.2013

Tropik cennet Mauritius

Hint Okyonusu'nda romantik anlar vaat eden tropik ada Mauritius hakkında öğrenecekleriniz, sizi adaya gitmeniz için teşvik edecek eminiz.

Hint Okyanusu’nun güneybatısında bulunan Mauritius, gümüş grisi kumsalları, su altı ve su üstü güzellikleri, tropik bitki örtüsü ile büyüleyici bir ada. Turkuaz lagünler insanın başını döndürecek kadar güzel. Bu adada fotoğraf makineniz her an yanınızda olmalı. Kaçıracağınız her bir kare için sonradan üzülmeyin!

Tropik cennet Mauritius

Mauritius'un başkenti modern mimarisi ile dikkat çeken Port Louis. Türk vatandaşları için vize uygulamaması son dakika seyahatleri için Mauritius'u bir adım öne çıkartıyor. Emirates’in uçuşları ile adaya rahat bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Adada Creole, İngilizce ve Fransızca dilleri kullanılıyor.

12 ay boyunca tropikal iklimin etkisinde olan Mauritius, zaman zaman yağmurlu, zaman zaman da çok sıcak. Fakat tatlı bir esinti sizleri yalnız bırakmıyor. Muson ikliminin etkisinde olduğu zamanlar Ocak –Mart arası. Adanın çok yoğun olmadığı zamanlar ise kış ayları. Mayıs ve Aralık ayları en güzel ve en çok keyif alınacak zamanları.

Mauritius’un sembolü 'Dodo' kuşu. Eğer egzotik hediyeler almak istiyorsanız, alışveriş için Le Caudan Waterfront, yüzden fazla butikle adanın en güzel alışveriş merkezlerinden. Dodo kuşu ile süslenmiş birçok parçaya rastlayabilirsiniz.

Mauritius'da nerede konaklamalı? Ada’nın belki de en öne çıkan teması olan romantizmi tam anlamıyla yaşamak istiyorsanız Le Prince Maurice Otel tek kelimeyle olağanüstü bir seçim olur. Sofitel Mauritius L’imperial Resort and Spa palmiyeler arasında adeta saklı bir cennet. One & Only, Lux Grand Gaube, Four Seasons, Maradiva Villas Resort kusursuz hizmet veren dünya zincir otellerinden.

Mauritius'ta ne yemeli, nereden yemeli?
Rahatlamak, sakin ve stressiz bir tatil geçirmek için Mauritius'u tercih edenler yerel halkın misafirperverliğine ve samimiyetine hayran kalacaktır. Hollandalıların ve Fransızların egemenliği altında kalan Mauritius’da yaşam, temel olarak bu kültürlerden etkilenmiş. Fransız mutfağının baskın olduğunu siz de her yerde göreceksiniz. Ada'da karşınıza pek çok iyi deniz mahsülleri restoranı çıkacak. Hemen hepsi türünün iyi birer örneği. La Langouste Grisee ise ödüllü bir restoranlar, Fransız mutfağının gurme lezzetleri şık bir atmosferde sunuluyor. Le Capitaine ve Chez Tante Athalie ise deniz ürünlerinin harika kombinasyonlarını sunan seçkin mekanlar. Le Capitaine’de ıstakozlu ravioli'yi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Mauritius'ta neler yapmalı?
Mauritius sadece büyüleyici güzellikte bir deniz tatili sunmuyor. Zengin sualtı insana yeni hobiler kazandırıyor. Serbest ya da tüplü dalış merkezleri sayesinde sualtındaki bu cenneti keşfedebilirsiniz. Ününü dünyaya kanıtlayan Rom tadımlarını ise mutlaka yapmalısınız. La Riviere des Anquilles bölgesinde at üstünde bölgeyi keşfetmek ise tatilinize farklı bir aktivite katacak.

Ile aux Cerfs masmavi suların içinde kendinizi şımartacağınız bir ada. Romantik bir kaçış için harika bir seçim. Mauritius’a 650 km uzaktaki Rodriques Adası ana adadan tamamen farklı bir kültüre sahip. Air Mauritius uçuşlarıyla gidebileceğiniz Rodriques Adası'nda 60 dönüme yayılan olağanüstü güzellikteki botanik bahçesini ziyaret edin ve nilüfer havuzlarını mutlaka görün. Grand Bassin, Hinduların en kutsal mekanlarından bir krater gölü. Lor Siva‘nın efsanesini mutlaka öğrenin.

Yerlilerin 'Sega' dansına eşlik etmeyi unutmayın. Rengarenk fırfırlı elbiseleriyle dans eden dansçılar insanın aklından çıkmıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER