› 
 › 
Pudra.com 23.07.2012

Uçakla seyahatin altın kuralları

Bu günlerde uçakla seyahat edecekseniz bu yazıdaki önerileri dikkate alın. Serdar Kuzuloğlu, uçakta koltuk seçiminden, yapılması ve yapılmaması gerekenlere kadar her şeyi anlatıyor. Hepsi Pudra.com'da...

Gazeteci Serdar Kuzuloğlu, kişisel blogunda uçakla seyahat ederken dikkat edilecekleri özenle yazmış. Pudra.com olarak beğendiğimiz bu önerileri sizlerle paylaşıyoruz. İşte Kuzuloğlu'ndan uçakta seyahatin altın kuralları:

Uçakla seyahatin altın kuralları

• Hostes olarak anılan kabin görevlileri gerçekten zor bir iş yapıyorlar. Saatler boyunca yüzlerce insanın onlarca derdine koşturmak, bunu günde birkaç kez tekrarlamak herkesin harcı değil. Kabin ekibinden istediğiniz şeylerde biraz sabırlı olun.

• Etrafınızdaki yolcularla didişmemeye bakın. Sonuçta bir uçaktasınız ve bir yere kıpırdayamayacaksınız. Onlar da öyle… Saatlerce o çaresizliği yaşamak insanı tüketir.

• Kol dayama bölümleri ortak kullanım alanıdır ve ekonomi sınıfında uçuyorsanız kafaya taktığınızda uçuş boyu sürecek bir sinir harbine dönüşebilir.

• Orta koltuk zulümdür. Tuvalete gitmek de derttir, yerleşmek de. Genişleyecek alanınız yoktur ve iki kolunuz da yanda oturanın işgali altındadır. Mecbur kalmadıysanız, aman!

• Koridor iyidir ama gelip geçenler illa ki kolunuza çarpar durur. Kolay oturup kalkarsınız ama çoğu zaman orta ve pencere koltuğunda oturanların gelip geçmesi için kalkmanız gerekir.

• Pencere en çok tercih edilendir ama onun da tek kol dayanağı eksiktir. Uçak pencerelerinden genellikle pek bir şey görünmez. Ama bir iki dakikalık seyir de (bulutlar izin verirse) hoş olabilir.

• Dünyanın en pis tuvaletleri uçaklarınkidir. Mecbur değilseniz, girmeyin. Elinizi yıkamak için bile kullanmayın. Bunun yerine eczanelerde satılan susuz el temizleyen sıvıları kullanın.

• Uçak yemekleri genellikle besleyicilik anlamında kötü ve lezzetsizdir. Ya önceden yiyip binin (ama en pahalı yemeklerin satıldığı havaalanı restoranlarında değil tabii) ya da otobüsle seyahat günlerindeki gibi yanınıza meyve, salata, sandviç gibi (kokmayacak ve akmayacak) şeyler alın. Birçok ülkeye bu tip yiyecekleri sokamayacağınızı unutmayın. Yani uçakta yiyin, kalanı da atın öyle çıkın. (ülkelerin bakteri, mikrop ve parazit korumaları…)

• Uçaklar, otobüsler, minibüsler ve dolmuşlar gibi çalışmazlar. Piste indikten sonra çıkış işleminin başlaması bazen 15 dakika sürebilir. Uçak durduğu anda hemen kemerleri açıp bagajlara saldırmayın. Ayağa kalkıp dakikalarca bekleyip sıkılmak yerine oturun, son birkaç dakikanın keyfini çıkarın, körük yanaşıp kapılar açılınca çıkın gidin.

• Uçakta konuşurken sesinizi mümkün olduğu kadar alçak tonda tutun. İnsanlar genellikle uçaklarda bağırır. Etrafınızdaki insanların rahatsız olabileceğini unutmayın.

• Havayolu şirketleri son dönemlerde koltuk aralarını iyice daralttı. Sıkışıyor olsanız da dizlerinizin öne çarptığı zamanlarda önünüzde oturanların fena rahatsız olduğunu hatırlayın.

• Uzun bir uçuş yapıyorsanız saat başı kalkıp koridorda kısa da olsa yürüyüş yapın. Uçakta hareketsizlik ve kabin basıncı ölümcül etkiler yapabiliyor.

• Genele uçakta uyumak zordur. Kafanız bir yastık arar. Uçaklardaki yastıklar hem hiçbir işe yaramaz hem de pistir. Kendi yastığınızı almanızda fayda var. Bu konuda özel şişme yastıklar var. Bunların uzun uçuşlarda hayat kurtarır.

• Genelde havalanlarında satılırlar. Bulduğunuz yerde bir tane alın, bulunsun.

• Uçakta uyumak için sakın uyku hapı kullanmayın!

• Uzun uçuşların uçaklarında, özellikle Amerikan havayolu şirketlerinin uçaklarında bilgisayar, DVDçalar gibi cihazları bağlamanız için prizler bulunmakta. Ancak uçakla ilgili pek çok şey gibi onun bağlantıları da kendine has. Uçakta gadget’sız yapamam diyorsanız buna uygun bir adaptör almanızda büyük fayda var.

• Eğer varsa noise-cancelling kulaklığı yanınıza almayı sakın unutmayın. Uçağın uğultusunu nasıl kestiğine inanamayacaksınız. Eğer böyle bir kulaklığınız yoksa uzun uçuşlar için bir tane alın, pişman olmazsınız.

Mserdark.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER