› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 04.01.2013

1 milyar kadın 14 Şubat'ta dans ederek ayaklanıyor!

"Bir milyar kadının haklarının ihlal edilmesi gaddarlıktır. Bir milyar kadının dans etmesi devrimdir" sloganıyla 14 Şubat 2013'te dünyanın tüm kadınları dans ederek şiddete başkaldıracak.

Bu yıl, 14 Şubat'ta tüm dünya kadınları ayaklanıyor!

1 milyar kadın 14 Şubat'ta dans ederek ayaklanıyor!

Bir milyar kadına ulaşmayı amaçlayan “1 Billion Rising” (1 Milyar Ayaklanma) kampanyası kapsamında, tüm dünyada kadına yönelik şiddeti protesto etmek için, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde kadınlar bulundukları yerde hediye almak yerine dans edecek.

Kampanyayı yürüten Onebillionrising.org‘un sloganı şöyle:

"Dünyada her üç kadından biri, hayatında bir kere şiddet görüyor ya da tecavüze uğruyor. Bir milyar kadının haklarının ihlal edilmesi gaddarlıktır. Bir milyar kadının dans etmesi devrimdir!"

Kampanyaya Robert Redford, Rosairo Dawson, Jane Fonda gibi isimler ile birlikte kuruluşlar ve bireysel olarak, kadına şiddetin karşısında duran erkekler de destek veriyor.

Onebillionrising.org sitesinde protesto için özel olarak hazırlanan “Break The Chain” (Zinciri Kır) şarkısının yanı sıra “Ayağa kalkıyorum çünkü” başlığı altında, insanların neden ayaklandıklarını anlatan yazılar ve videolar yer alıyor.

“Break The Chain” (Zinciri Kır) şarkısının klibini izlemek için tıklayın.



"1 Milyar Ayaklanma" kampanya videosunu izlemek için tıklayın.



Kampanyaya destek veren oyuncu Jane Fonda konuşmasında şunları söylüyor:

“Ayağa kalkıyorum çünkü; annem 8 yaşındayken cinsel şiddete maruz kaldı ve bu hayatı boyunca ona zarar verdi. Hayatı boyunca tam olarak sevemedi ve suçlu hissetmesine engel olamadı. 42 yaşındayken kendini öldürdü. Ayağa kalkıyorum çünkü... Genç kızlarla çalışıyorum ve onların çoğu cinsel saldırıya maruz kalmış. Ayağa kalkıyorum çünkü... Bunu durdurmak zorundayız. Kadına karşı şiddet bittiği zaman dünyadaki her şey değişecek.”

Jane Fonda'nın kampanyaya destek veren konuşmasını izlemek için tıklayın.



POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER