› 
 › 
02.10.2018

16 Ekim Dünya Gıda Günü ile israfa karşı durun

16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla, bugünü ve geleceği tehdit eden gıda israfına karşı alışveriş ve muhafaza alışkanlıklarımıza tekrar göz atmalıyız.

Gıda israfı dünyada giderek daha da önemli bir sorun haline geliyor. Günümüzde insan tüketimi için üretilen gıdaların üçte biri ya kayboluyor ya da israf ediliyor. 2020'ye geldiğimizde bu oranın %40'a varacağı öngörülüyor. Hotpoint’in yaptığı güncel araştırma, Avrupa'da evlere alınan gıdaların %8'inden fazlasının atıldığını ve gıda israfının önemli bir kısmının evlerde gerçekleştiğini gösteriyor.

16 Ekim Dünya Gıda Günü

Araştırmanın ışık tuttuğu bir başka bilgi ise, insanların gıda israfını azaltmak için gıdayı daha iyi ve daha uzun süreyle saklamak üzere teknolojik ev aletlerine başvurduğu. Soğutma, dondurma ve pişirme kategorilerindeki mutfak aletlerinin gıda israfına karşı mücadelede oynayabileceği rol bu bakımdan son derece önemli.

Hotpoint, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla, bugünü ve geleceği tehdit eden gıda israfına dikkat çekiyor.

Doğanın temiz havayı oluşturma sürecinden ilham alan sistemlerden başlayarak kapı açıldıktan sonra hızlıca iç sıcaklığı düzenlemeye varan birçok özellik sayesinde gıdaların tazeliğini uzun süre korumasını sağlamak ve gıda israfını en aza indirmek mümkün. Hadi, siz de hem alışveriş alışkanlıklarınıza hem de gıdaları nasıl sakladığınıza tekrar bir göz atın. 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nden itibaren gıda israfı önlemeye yardımcı olun.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER