› 
 › 
18.03.2018

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Yıldönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yılında düşman güçlerine geçit vermeyen şehitlerimizi sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin yaşatılmasının en büyük teminatı aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kahramanlıklarla dolu hatıralarıdır.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi

Bugün 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yılı. İşte bu nedenle Çanakkale'de düşman güçlerine geçit vermeyen şehitlerimizi bir kere daha sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. 

1915-1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yaşanan, denizde ve karada gerçekleştirilen Çanakkale Savaşı, Birinci Dünya Savaşı'nın en kanlı savaşlarından biridir ve bu savaşta yüzbinlerce asker hayatını kaybetmiş, savaşın etkileri yıllarca sürmüştür. 

Bir diğer yandan, Çanakkale Savaşları'nda Atatürk'ün Conkbayırı, Seddülbahir, Arıburnu gibi cephelerde aldığı zaferler onun dünya tarafından da tanınmasını sağlamış ve bu ün ve tanınma ileride milli mücadelemizin önderi olmasında büyük rol oynamıştır. 
 
Atatürk - Çanakkale Savaşı


Çanakkale Savaşı sonucunda hem Osmanlı Devleti'nden hem de İtilaf Devletleri'nden toplamda yaklaşık olarak 500 bin kadar asker şehit düşmüştür.

Bugün, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yılında Çanakkale'de düşman güçlerine geçit vermeyen şehitlerimizi bir kere daha sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER