› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 10.10.2014

2014 Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu

Birkaç ay önce çıkan son kitabı "Babam ve Ben" ile Fransız yazar Patrick Modiano, 2014 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi oldu.

Son kitabı "Babam ve Ben" ile Fransız yazar Patrick Modiano 2014 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi oldu. İsveç'in başkenti Stockholm'de bulunan İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi'nden yapılan açıklamada Philip Roth, Haruki Murakami'nin de aday gösterildiği ödüle Fransız yazar Patrick Modiano'nun layık görüldüğü belirtildi. Modiano 1 milyon 100 bin dolar dolar para ödülünün de sahibi oldu. Modiano ödülünü Alfred Nobel'in ölüm tarihi olan 10 Aralık'ta düzenlenecek törenle alacak.

2014 Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu

1968 yılında yayımlanan ilk romanı "Yıldız Meydanı"nda işgal altındaki Paris’ini son derece belirgin bir şekilde zihnimizde canlandırmayı başaran Modiano, "Babam ve Ben" ile bizi 1960’lı yıllara, çocukluğunu Paris’teki Kuzey Garı semtinde geçiren tuhaf soyadlı küçük bir kızın tatlı dünyasına götürüyor. Amerika’da yaşayan annesinden uzaktaki küçük bir kız çocuğunun “kahraman” babasıyla Paris’te geçirdiği çocukluk günlerinin, kimi zaman komik kimi zaman duygu yüklü anılara dönüştüğü "Babam ve Ben", "Pıtırcık" serisinin dünyaca ünlü çizeri Jean-Jacques Sempé’nin büyüleyici sinematografik çizimleriyle renkleniyor.

Paris’te geçen çocukluk yıllarını, büyük ABD rüyasını ve dansı konu alan bu sıcacık öykü, kendini arayışta hayallerinin peşinden koşma cesaretini gösterebilen tüm çocuk ve yetişkinlere sesleniyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER