› 
 › 
23.04.2019

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan etti 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlarken, 23 Nisan'ın ilk olarak ne zaman kutlanmaya başladığı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için haberimizi okuyabilirsiniz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı 23 Nisan, 1921 yılından itibaren ilk olarak Milli Hakimiyet, yani ulusal egemenlik bayramı olarak kutlanmaya başlandı. 23 Nisan bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk milli bayramı oldu. 23 Nisan'ın Ulusal Egemenlik Bayramı olarak, çocuk bayramı olması ise daha ileriki tarihlerde gerçekleşti. 

Himaye-i Etfal adı ile kurulan şimdiki Çocuk Esirgeme Kurumu, 23 Nisan tarihinde yetim çocuklara yardım amacıyla etkinlikler düzenledi. Bunun için bir pul hazırladı ve 23 Nisan 1924 tarihinde Hakimiyet-i Milliye gazetesinde "Bugün yavruların rozet bayramıdır" başlığıyla halkı cemiyete bağış yapmaya çağırdı. 23 Nisan Çocuk Günü olarak belirlenen bu gün, bir yıl sonra Çocuk Bayramı'na dönüştürüldü.

Çocuk Bayramı ilk olarak 1927'de Atatürk himayesinde kutlandı. Bir dizi etkinlik ile kutlanan Çocuk Bayramı 1933 yılından itibaren ise resmi devlet töreniyle kutlanmaya başlandı. 1980 yılında gerçekleşen darbe sonrası ise 23 Nisan Milli Hakimiyet Bayramı ve Çocuk Bayramı birleşti ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı adıyla son halini aldı.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2