› 
 › 
04.12.2018

5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü!

Türk kahvesi 2013'ten bu yana UNESCO'nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'nde. İşte bu nedenle 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü!

İZLE: TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?👇 
Birbirinden ilginç özel günlere artık alıştık. Örneğin her yıl 8 Ocak, Dünya Köpüklü Banyo; 1 Mart ise Dünya İltifat Günü. Evet, kesinlikle doğru söylüyoruz. Peki bu birbirinden farklı günlerin arasında 2013 yılında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne giren Türk kahvesinin günü olmaz mı? Tabii ki olur! İşte bu nedenle her yıl 5 Aralık günü Dünya Türk Kahvesi Günü olarak ilan edilmiş. Kahve Dünyası da 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü için yedi bölgenin Türk kahvesi haritasını çıkarmış. Sonuçlara göre Türk kahvesi en çok Ege’de tüketiliyor. Marmara sade, Güney Doğu Anadolu Bölgesi ise şekerli Türk kahvesi seviyor!

5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü!

2013 yılından bu yana 5 Aralık, Dünya Türk Kahvesi Günü olarak kutlanıyor. Bunda UNESCO'nun Türk kahvesi ve geleneğinin İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne girmesinin önemli bir payı var elbette. İşte bu nedenle Kahve Dünyası da yayımladığı araştırma ile yedi bölgenin Türk kahvesi haritasını ortaya çıkarmış.

5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü nedeniyle yapılan araştırmaya göre;
  • Her 100 kişiden 95’i Türk kahvesini seviyor.
  • Kahve içenlerin yüzde 77 gibi çok büyük bir çoğunluğunun seçimi Türk kahvesi olurken bunu filtre kahve ve latte- cappucino takip ediyor.
  • Türk kahvesi en çok Ege’de tüketiliyor.
  • Tüm bölgelerde en çok köpüklü ve orta şekerli kahve tercih ediliyor.

Ege’de 2 - 3 fincan, Karadeniz’de nadiren!
Türkiye’de günde ortalama bir fincan (1,02) Türk kahvesi içiliyor. Günde 2 ila 3 fincan Türk kahvesi tüketenlerin oranı Ege Bölgesi’nde yüzde 34’ü buluyor. Marmara Bölgesi yüzde 40 ile günde bir fincan Türk kahvesi keyfi yaparken Karadeniz Bölgesi’nden araştırmaya katılanların yüzde 24’ü ‘nadiren’ Türk kahvesi içtiğini belirtiyor. Türk kahvesinin en az içildiği bölge ise 0,73 fincan günlük ortalama ile Doğu Anadolu.

Yedi bölgenin Türk kahvesindeki ortak kararı: Orta şekerliTürk kahvesi sunumu
Araştırmaya göre, Türk kahvesi yüzde 55 gibi büyük bir oranla orta şekerli içiliyor. Tüm bölgelerde en çok orta şekerli içim tercih edilirken Marmara’da ikinci sırayı yüzde 39 ile sade alıyor. Şekerli kahve seven bölgeler Güney Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz olarak sıralanıyor. Çok şekerli Türk kahvesini ise 100 kişiden yalnızca 2’si tüketiyor.

Kahve en çok öğlen ve akşam saatlerinde içiliyor. 
Türk kahvesinin en çok içildiği zaman dilimi yüzde 37 ile akşam olurken bu oranı yüzde 35 ile öğle yemeği sonrası takip ediyor. Egeliler kahveyi sabahla öğle yemeği arasında seviyor. Gece saatlerinde Türk kahvesi tüketiminin en fazla olduğu bölgeler ise Güney Doğu Anadolu ve İç Anadolu.

Türk kahvesi ve çikolataKahvenin yanında çikolata mı lokum mu?
Araştırmaya katılanların yüzde 42’si, Türk kahvesinin yanındaki favori ürünlerinin çikolata olduğunu belirtiyor. Çikolatayı en çok sevenlerin şekerli Türk kahvesi içenler ve öğrenciler olduğu görülüyor.

Kadınlar arkadaşlarıyla, erkekler aileleriyle kahve içiyor. 
Türkiye’de Türk kahvesi en çok aile ve arkadaşlarla birlikte içiliyor. Kadınların yüzde 57’si Türk kahvesini arkadaşlarıyla erkeklerin yüzde 63’ü ise aileleriyle birlikte içmeyi tercih ediyor. Araştırmaya göre, Türk kahvesini en çok kadınlar tüketiyor. Öyle ki, Türk kahvesinin günlük tüketimi kadınlarda 1,15 fincan iken erkekler 0,9 fincanda kalıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER