› 
 › 
10.06.2019

8. Global Wellness Day tüm dünyada coşkuyla kutlandı!

Belgin Aksoy'un Türkiye'de başlatıp yüzlerce ülkeye yaydığı Global Wellness Day'in 8'incisi, 150 ülkede, binlerce noktada eş zamanlı olarak kutlandı!

İZLE: UZUN YAŞAM SIRLARI👇 
Belgin Aksoy'un Türkiye'de başlatıp yüzlerce ülkeye yaydığı Global Wellness Day'in 8'incisi, binlerce noktada eş zamanlı olarak kutlandı. Bu yılki etkinliğin merkezi Kuşadası Sevgi Plajı oldu. Ücretsiz ve halka açık olarak gerçekleştirilen Global Wellness Day her yıl Haziran ayının ikinci cumartesi günü kutlanıyor.​

8. Global Wellness Day tüm dünyada kutlandı!

Bu yıl Birleşmiş Millet Resmi Takvimi’ne de girmeye hazırlanan ve 2019'da 8.'si düzenlenen Global Wellness Day, cumhurbaşkanlarından okullara, belediye başkanlarından hastanelere, dünyaca tanınmış iş insanlarından uluslararası başarılara sahip sporculara, Hollywood yıldızlarına kadar, birçok kişi, kurum ve global marka tarafından kutlanıyor ve bugün 500 milyondan fazla kişinin hayatına dokunuyor. 

Peki nedir bu Global Wellness Day?

Global Wellness Day, öncelikle "bir gün tüm yaşamınızı değiştirebilir!" diyor. Global Wellness Day’in daha iyi bir yaşam için hazırladığı "7 Adımlık Manifesto"su var. İyi yaşamı bir hayat tarzı haline getirmek için Global Wellness Day, insanların bu yedi basit adımı atmasını öneriyor. Tümü olmasa bile aşağıdaki maddelerin en azından birkaç tanesini düzenli olarak günlük hayatınızın bir parçası haline getirin:

7 Adımlık Global Wellness Day Manifestosu:
1. Her gün 1 saat yürüyüş yapın
2. Daha fazla su için.
3. Plastik şişe kullanmayın.
4. Doğal gıdalarla beslenin.
5. İyilik yapın.
6. Sevdiklerinizle aile yemeği yiyin.
7. Saat 22:00'da uyuyun.
  
Opray WinfreyBu yıl gerçekleşen GWD'i Oprah Winfrey de kutladı!

Global Wellness Day, tüm dünyada etkili olan ve yaptıkları işlerle milyonlarca insana ilham veren ünlü isimlerden de destek almaya devam ediyor.

Bu yıl, sadece Twitter hesabı 42.3 milyon kişi tarafından takip edilen dünyaca ünlü Amerikalı Sunucu ve Yapımcı Oprah Winfrey (@oprah), TV sunucusu Gayle King (@gayleking) 8 Haziran 2019 Cumartesi günü, güne Global Wellness Day’i kutlayarak başladıklarını tüm sosyal medya hesaplarından  paylaşarak duyurdu.
 
Oprah Winfrey Global Wellness Day kutlaması - Twitter
Dr. Mehmet Öz ise aynı gün 4.11 milyon takipçili @droz kullanıcı adlı Twitter hesabında, kendi web sitesinde Belgin Aksoy'un Global Wellness Day üzerine yazdığı yazıyı paylaşarak destek oldu.

Dr. Oz global wellness day twitter paylaşımı

 
Belgin Aksoy, Global Wellness Day ile Dr. Öz'in web sitesine konuk oldu

Hiçbir kar amacı gütmeyen bu özel günü neden yarattığını kalem aldığı yazısı ile Belgin Aksoy, dünyaca ünlü Kardiyolog ve Fikir Lideri Dr. Öz’ün de websitesine konuk oldu.

Yazının orijinalini Dr. Mehmet Öz'un web sitesindeki şu sayfadan okuyabilirsiniz: www.doctoroz.com/article/5-ways-celebrate-global-wellness-day-according-its-founder​
 
Belgin Aksoy Global Wellness Day ile Dr. Mehmet Oz'un web sitesine konuk oldu

Belgin Aksoy, yazısında bu emek dolu yolculuğun ulaşmış olduğu noktadan duyduğu mutluluğu dile getirdi ve Dr. Oz'un de "evet" diyerek destek verdiği GWD'in bugün ulaştığı başarı hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getirdi: 
 
Dr. Oz "Ne mutlu ki 8. yılına giren Global Wellness Day, 7 kıtada 150 ülkede, Everest Dağı'nın zirvesine GWD bayrağının taşınması da dahil olmak üzere, 7 binden fazla noktada sadece ücretsiz aktiviteler ile kutlanan, uluslararası bir gün haline geldi.

Dilin, dinin, ırkın, siyasetin tüm sınırlarını kaldırmayı başarmış bir günü yaratıp, tüm dünyaya yayılması bir hayal ile başladı; geceyi gündüze katıp çalışınca gerçeğe dönüştü. Bir Türk kadını olarak, dünyada bir günün kutlanmaya başlanmasını sağlamış olmaktan dolayı duyduğum mutluluk tarifsiz.

Dr. Öz ve Oprah Winfery gibi dünyaca etkili kişilerin de Global Wellness Day kutlama mesajını sosyal medya hesaplarından duyurmuş olması bu günün dünyaya mal olduğunu tekrar hatırlattı, bir Türk olarak gurur duydum."

Kuşadası Belediyesi’nin destekleriyle Sevgi Plajı’nda gerçekleştirilen Global Wellness Day kutlamasına dair Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise şu açıklamalarda bulundu:

“2012 yılında Türkiye’de doğup tüm dünyaya yayılan Global Wellness Day bu yıl 8 Haziran’da ilk kez Kuşadası Sevgi Plajı’nda kutluyoruz.
 
Sevgi Plajı Kuşadası - 8. Global Wellness Day


Belgin Aksoy hanımefendinin Türkiye’den dünyaya bir hediyesi olan Global Wellness Day, “İyi yaşam herkesin hakkı” mottosuyla globalleşerek bir çok insana umut olmuştur. Bu noktada uluslararası bir marka yolunda emin adımlarla ilerlediğimiz Kuşadası’nda yine bir ilki yapmanın heyecanını taşıyoruz.”

Ücretsiz ve halka açık olarak gerçekleştirilen Global Wellness Day her yıl Haziran ayının ikinci cumartesi günü kutlanıyor.
 
Dünya Türkiye'yi takip etti!

Bir Türk tarafından yaratılarak tüm dünyayı etkisi altına alan Global Wellness Day'in bir diğer önemli yanı ise, ülkemizi tüm dünya ülkelerinde gururla temsil etmemize aracı olması, tüm dünyada özel bir gündem oluşturması.

Türkiye merkezli kutlamayla birlikte aynı gün, beşbinden fazla noktada, milyonlarca kişi tarafından halka açık ve ücretsiz olarak çeşitli etkinliklerle kutlanan GWD, "iyi yaşam" kavramını dünyanın gündemine taşıdı ve etkinliklerin merkezini oluşturan Kuşadası Sevgi Plajı'nın tüm dünya tarafından da izlenmesini sağladı. 
 
Global_Wellness_Day_8_Haziran_Sevgi_Plaji_Kusadasi_

Etkinlik Kuşadası, Sevgi Plajı’nda yaklaşık 6000 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Dünyada ise sabahın erken saatlerinde Yeni Zelanda’da meditasyon ile başlayan kutlamalar Hawaii’de danslarla son buldu.
 
Tüm dünyadaki 7000'den fazla noktada gerçekleşen kutlamalardan biri olan Kuşadası Sevgi Plajı’ndaki halka açık etkinlik Gem Akcan ile "Yoga", Baha Cemali ile "Body Boost", Ayşegül Demirsoy ile "Zumba", Ebru Karaduman ile "Çocuklar Sporda" programları ile devam etti ve Kaan Öztürk konseri de halkın büyük ilgisini topladı. Etkinliklere ek olarak, tüm gün çocuklar için resim sergisi, tang-run, uçurtma atölyesi gibi özel aktiviteler gerçekleştirildi.

Global Wellness Day hakkında kısa kısa
- İstanbul merkezli GWD İdari Ofisi liderliğinde, 86 Elçi, 23 Ana Destekçi ve 3 Danışman ile ilerliyor.
- GWD'i destekleyenler arasında İş İnsanı Richard Branson, Yazar Deepak Chopra, Oscar ödüllü Hollywood yıldızı Jordan Peele, Kardiyolog Dr. Mehmet Öz, Amerikalı TV Sunucusu ve Yapımcısı Oprah Winfrey, National Geographic'in TV serisi Brain Games'in Sunucusu ve Shots of Awe Yaratıcısı Jason Silva gibi isimler var.
- Amerika’dan Brezilya’ya, Kanada’dan Hindistan’a, Meksika’dan Tayland’a birçok büyük ülkenin hükümet temsilcilerinin de resmi desteklerini verdikleri Global Wellness Day’i destekleyen kişi ve kurumların sayısı her yıl artmaya devam ediyor.
- Şimdiye kadar, Amerika, Kıbrıs Rum Kesimi, Türkiye, İrlanda, Sırbistan, Kosta Rika, Tayland, Kolombiya, Kanada, Aruba, Hindistan, Nijerya, Brezilya, Arjantin, Fransa ve Meksika’daki hükümet temsilcileri GWD’ye desteklerini verdi. 
- Türkiye’nin dünyaya hediye ettiği tek gün olan “Global Wellness Day”in kurucusu Belgin Aksoy ise wellness - spa sektörünün en prestijli ödülü olarak kabul edilen “Leading Woman in Wellness / Wellness Sektörünün Öncü Kadını” ödülüne layık görüldü.

İlgili haberlerimiz:

​Yaşamda köklü değişiklik Global Wellness Day ile mümkün!
Yaratıcısı bir Türk olan ve iyi yaşam herkesin hakkı diyen Global Wellness Day bugün 100 ülkede milyonlarca insan tarafından kutlanıyor. Peki nedir bu GWD?

​Bir kadın tüm dünyayı etkisi altına alabilir mi?
Evet, çünkü bir kişi tek başına dünyayı değiştirebilir! İspatı, bugün tüm dünyayı etkisi altına alan Global Wellness Day'in kurucusu Belgin Aksoy Berkin.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER