› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 26.09.2011

Adım Adım ile fark yaratın!

Başkaları için de bir şeyler yapmanın tam zamanı! Sadece koşarak tanımadığı binlerce insana destek olan Adım Adım organizasyonunun kurucu üyesi Itır Erhart Pudra.com için yazdı. Itır Erhart'ın "Avrasya Maratonu'na katılıp sadece koşmayalım" çağrısına kulak verin.

Şimdi bütün işlerinizi bırakın. Bu yazı başka bir şeyler yaparken okumak için değil! Konumuz başkaları için de bir şeyler yapabilmek. Bunu yaparken koşabilir, koşamıyorsanız yürüyebilirsiniz.

Adım Adım ile fark yaratın!

2007 yılında kurulan Adım Adım organizasyonu bugüne kadar sadece koşarak 1,540,000 TL bağış topladı. 600 Adım Adım sporcusu üç yıl içinde 12 bin bağışçıdan, TOFD, TEGV, TOG ve Buğday Dernekleri için topladığı bu bağışla 7.100 kişinin hayatında olumlu bir fark yarattı. Şimdi sıra sizde!

Adım Adım organizasyonunun kurucu üyesi Itır Erhart Pudra.com için Adım Adım'ın öyküsünü yazdı:

16 Ekim Sabahı “Sadece Koşmayalım”
Adım Adım 2007 yılında amatör olarak uzun mesafe koşan ve “yalnızca koşmak istemeyen” altı kişinin bir radyo programı ve bir gazete haberi sayesinde bir araya gelmesi sonucu kuruldu. Bireysel ve amatör olarak yapılan sportif etkinliklerimizi, benzer amaçlarla bir araya gelen insanlarla paylaşarak toplumun yararına bir etkinliğe dönüştürme fikriyle yola çıktık aslında. Spor, koşu, birliktelik, takım, yardım, destek, fark yaratmak gibi anahtar kelimeleri grubun ortak paydasına alarak topluma katkıda bulunmayı hedefledik çünkü toplumların kalkınması için bireylerin harekete geçmesi gerektiğine inanıyorduk. Anketler, odak grupları ve STK liderleri ile onlarca görüşmenin sonucunda da ‘Adım Adım’ adı altında bir oluşuma gitme kararı aldık ve tanıdığımız herkesi bizimle birlikte “harekete geçmeye” davet ettik. Önce yakın çevremizdeki arkadaşlarımız katıldı aramıza. Sonra arkadaşlarımızın arkadaşları, tesadüfen web sitemizi görenler, bir yerlerle bizimle ilgili bir haber okuyanlar…

2008 yılında Antalya ve Avrasya Maratonu’na 271 gönüllü koşucu ile katılıp, Türkiye’deki ilk kolektif yardımseverlik koşularını yaptık. Koşucular binlerce kişiye ulaşarak Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD)’nin akülü tekerlekli sandalye kampanyası için 164,000 TL bağış topladılar ve 82 adet akülü tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağladılar.

Üç yıl içinde Adım Adım’ın sporcularının, bağışçıların sayısı arttı; desteklediği sivil toplum kuruluşları çeşitlendi. Kaynak yarattığımız STK’lar arasına TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı), TOG (Toplum Gönllüleri Vakfı) ve Buğday Derneği de katıldı.

İstanbul Avrasya ve Runtalya maratonlarının sosyal sorumluluk partneri olduk.

Sporcuların sayısı artıkça katıldığımız müsabakalar da çeşitlendi: Aramızdan “Suda Koşanlar” adlı bir grup çıktı mesela. Bu arkadaşlarımız Boğaziçi Yüzme Yarışı’na katılıp kaynak yarattı. ABD’de yaşayan bir grup Adım Adım üyesi TOG için Kilimanjaro’ya tırmandı. Kemal Merkit Dadar Rallisi’nde Adım Adım adına yarışıp TOFD’ye destek verdi.

Önümüzdeki yarış 16 Ekim 2011 tarihinde koşulacak İstanbul Avrasya Maratonu. Hedefimiz 500 koşusu, 500,000 TL bağış. Yarışa kayıt olan herkesi bize katılmaya ve “sadece koşmamaya” davet ediyoruz. (Avrasya Maratonu ile ilgili haberimizi okumak için tıklayın)

Pudra.com'um tavsiyesi
Şimdi hiç durmayın, Adım Adım'ın sitesini inceleyip siz de Adım Adım'a üye olun. Koşamıyorsanız yürüyün. Gidilecek çok yol, yardım edilecek çok insan var. Hadi, hemen, şimdi! www.adimadim.org


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER