› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 27.01.2016

Vahşi yaşamın kalbinde büyüyen Tippi

Vahşi doğa fotoğrafçısı anne ve babası sayesinde çocukluğunu Afrika'nın çöllerinde, yabani hayvanlar arasında geçiren Tippi'nin öyküsü size ilham verecek.

Tippi’nin anne ve babası vahşi yaşam fotoğrafçılığı yapan bir Fransız bir çift. Onun öyküsü de Fransa’da başlıyor ama alışılmadık bir yönde devam ediyor. Alain Degre ve Sylvie Robert, çocukları Tippi dünyaya gelmeden önce radikal bir karar vererek Afrika’nın ortasındaki Naminia’ya yerleşiyorlar. Kızlarını alıştığımız geleneksel yöntemlerle yetiştirmek yerine doğanın içinde, özgürce büyütmek istiyorlar.

Vahşi yaşamın kalbinde büyüyen küçük Tippi
vahşi yaşamın kalbinde büyüyen küçük kız
Ailesinin mesleği Tippi’nin yabani hayvanlarla ve vahşi doğayla iç içe büyümesini sağlıyor. Afrika’nın zorlu çölleri onun oyun bahçesi olurken çitalar, filler, yılanlar ve zebralar Tippi’nin oyun arkadaşlığını üstleniyorlar. Ona hayvan korkusu öğretilmediği için hayvanlara ve doğaya karşı önyargısız yaklaşıyor. Kendisini ezebilecek kocaman filleri adeta bir köpek yavrusunu sever gibi kucaklıyor.
vahşi yaşamın kalbinde büyüyen küçük kız
Hayvanlar da Tippi’nin onlara gösterdiği sevginin aynısını veriyorlar. Kendilerine zarar verme gibi bir niyeti olmadığını anladıktan sonra Tippi’yi aileden biriymişçesine benimsiyolar. En yakın arkadaşlarının arasında leopar J&B ve fil Abu da var.
vahşi yaşamın kalbinde büyüyen kız çocuğu






















Tippi yaşadığı topraklardaki yerli kabilelerle de yakın arkadaşlık kuruyor. Ona yerel dili konuşmayı, ok ve yay kullanmayı, doğada yiyecek toplayarak nasıl hayatta kalınacağını öğretiyorlar.
vahşi yaşamın kalbinde büyüyen kız çocuğu




















10 yıl boyunca Afrika’nın vahşi doğasında yaşadıktan sonra Tippi’nin ailesi tekrar Fransa’ya yerleşiyor. Kızlarını okula yollamayı deneyen aile bunun Tippi’nin özgür doğasıyla uyuşmadığını fark ettikten sonra evde eğitim vermeye devam ediyorlar. 

Tippi’nin yıllarını geçirdiği Afrika hakkında anlatacak çok öyküsü olduğunu takdir edersiniz. Tippi : My Book of Africa isimli bir kitabı yayınlanmasının yanı sıra birçok belgeselde de yer alıyor.  
vahşi yaşamın kalbinde büyüyen küçük kız





















Tippi Degre, artık Fransa’da yaşayan, 26 yaşında bir kadın. Sorbonne Nouvelle Üniversitesinde sinema okudu ve hayvanlar ve insanlar, özellikle de çocuklar arasındaki bağ hakkında bilinçlendirme çalışmalarına hala devam ediyor. Etrafı şehir manzaralarıyla çeviriliyken bile kalbi hep vahşi doğa ile.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER