› 
 › 
Radikal 24.07.2012

Altın Portakal'da Hülya Avşar isyanı

Hülya Avşar'ın başkanlığındaki Altın Portakal jürisi dün açıklandı. Kutluğ Ataman ve Levent Kırca film jürisinden çekildi.

Polemikleri hiç eksik olmayan Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu kez jüri tartışmalarıyla gündemde. Festival, açıklandığında yine polemik konusu olan başkanlığını Hülya Avşar’ın yapacağı ulusal yarışma jürisinin diğer üyelerini dün kamuoyuna duyurdu ancak açıklamadan birkaç saat sonra yönetmen Kutluğ Ataman’ın jüriden çekildiği haberi geldi.

Altın Portakal'da Hülya Avşar isyanı

Radikal'in haberine göre Kutluğ Ataman’ın asistanı, jüriden çekilme haberini doğruladı, Ataman’ın festivalle aynı tarihlere (6-12 Ekim) denk gelen yeni filminin çekimleri nedeniyle böyle bir karar aldığını söyledi. Ancak sinema çevrelerinde Ataman’ın Hülya Avşar’ın jüri başkanlığı nedeniyle jüriden çekildiği konuşuluyor.

Daha önce Avşar’la "İki Genç Kız" filminde çalışan Ataman’a festival tarafından jüride Avşar’la çalışıp çalışmayacağının sorulduğu, Ataman’ın ‘Evet’ dediği, ancak Avşar’ın jüri başkanı olacağının söylenmediği belirtiliyor. "İki Genç Kız"ın yanı sıra "Lola ve Bilidikid", "Karanlık Sular" gibi ödüllü filmlere imza atan Ataman, aynı zamanda video enstelasyonlarıyla dünya çapında tanınan bir çağdaş sanatçı.

"Genel kültürü yeterli değil"

Ataman'dan sonra jüriden çekilen bir diğer isim Levent Kırca oldu. Levent Kırca, Hülya Avşar’ın başkanlığına çok ağır bir tepki gösterdi ve jüri üyeliğinden çekildiğini açıkladı. Kırca, “ Hülya Avşar’ın sinema ve genel kültürünün yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda akla gelen en son isim o olmalıydı. O yüzden ben jüriden çekiliyorum” şeklinde konuştu.

Jüri üyeliği teklifini bir yıl önce kabul ettiğini, Avşar’ın başkanlık yapacağını ise dün öğrendiğini belirten Kırca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Avşar, yakın bir tarihte programına konuk olan bir kardeşimizin ‘Benim adımı Ruhi Su koydu’ ifadesi karşısında ‘Bizi izliyorsa ona el sallayalım’ diyor. Bunun üzerine ‘Hülya hanım Ruhi Su öleli çok oldu, kendisi değerli bir ozanımızdır’ diyorlar. O da ‘Her şeyi bilmek zorunda mıyım?’ diye konuşuyor. Madem her şeyi bilmek zorunda değilse, böyle bir festivale de jüri başkanlığı yapmamalı. Ben Hülya’nın başkanlığını yeni duydum. Prensip olarak onun başkanlığını kabul etmiyorum. Bu başkan olabilecek kalitede arkadaşlarımız için de çok ciddi bir ayıptır. Yarışma sırasında da sorun çıksın, polemik yaşansın istemiyorum. O yüzden işin başında çekiliyorum. Tiyatroların kapatılmaya çalışıldığı, heykellerin yıkıldığı, sanatla ilgili böylesine hassas bir dönemden geçerken Avşar’ın başkanlık için seçilmesine inanamıyorum. Öyle bir jüride ben olmak istemem. Jüride kaliteyi yüksek tutmak lazım. Oradaki en zayıf üye ben olmalıyım.”

Kutluğ Ataman’ın çekildiği Hülya Avşar başkanlığındaki 49. Altın Portakal jürisinin Levent Kırca ve Kutluğ Ataman dışında Selçuk Yöntem, Sümer Tilmaç, Pelinsu Pir, şarkıcı Ayşegül Aldinç, Sinema Yazarları Derneği Başkanı Tunca Arslan, senarist Levent Kazak, görüntü yönetmeni Uğur İçbak, akademisyen Prof. Gülseren Güçhan, gazeteci Mine Kırıkkanat ve karikatürist Erdil Yaşaroğlu’dan oluşacağı açıklanmıştı. Antalya Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle düzenlenen festival, 6-12 Ekim tarihlerinde yapılacak.

"O benim canım"
Kutluğ Ataman Twitter’dan yaptığı açıklamada festival jürisinden Hülya Avşar yüzünden ayrılmadığını yazdı. İşte Kutluğ Ataman’ın tweetleri:

"Hülya Avşar nedeniyle Antalya jürisinden çekildiğim haberi külliyen yalandır. Çekilme nedenim Hülya değil. O benim canım Hülya Avşar'ın jüri üyeliğini eleştirmek, geri kalmış ülkenin cahil aydın snobizminden başka bir şey değildir! Go get them girl! We love u!"


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER