› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 09.10.2012

Artık Türkiye’nin bir kadın müzesi var

Şimdilik sadece sanal ortamda açılan İstanbul Kadın Müzesi; ilk kadın hattat, ilk kadın dergi yayıncısı, ilk klasik Batı müziği kadın orkestra şefi gibi unutulan kadınları hatırlatarak kent kadın belleğini oluşturacak.

Türkiye’nin ilk, dünyanın üçüncü kent kadın müzesi olan İstanbul Kadın Müzesi açıldı.

Artık Türkiye’nin bir kadın müzesi var

Şimdilik sadece internet ortamında hizmet veren müze, kadın tarihinde önemli yer tutan isimlerin anısını canlı tutma, kent kadın belleği oluşturma, sosyal sorumluluk projeleri düzenleme ve kadın tarihi üzerine yapılan çalışmaların toplanacağı bir bilgi havuzu oluşturmayı amaçlıyor. Ayrıca müze bünyesinde her yıl düzenlenecek onur armağanı ile kadın tarihi araştırmacılarından biri seçilerek çalışması basılacak.

İstanbul Kadın Müzesi, İstanbul’un kurulduğu MÖ 660’tan bugüne kadar sanat ve kültür alanında “ilk”leri gerçekleştiren kadınların yaşamlarına odaklı sürekli bir biyografi sergisi sunuyor. Bu sergi, sadece kadınların ilklerini değil, aynı zamanda kültür grubu aidiyetlerini de belirtiyor. Serginin en önemli özelliğiyse, sürekli yeni alanların açılarak bu alandaki ilklerin de yer alabilmesi, dolayısıyla canlı ve büyüyen bir sergi olması.

Dünya Kadın Müzeleri Ağı (Network of Women's Museums) içinde yer alan ve Uluslararası Kadın Müzeleri Kuruluşu (International Association of Women's Museums) üyesi olan İstanbul Kadın Müzesi, dünya kadın müzeleriyle işbirliği yaparak kadın belleği odaklı sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirecek.

İstanbul kadın Kültür Sanat Vakfı’nın iki yıl süren çalışmalarının sonunda İstanbulkadinmuzesi.org adresinde gönüllülük esasına dayalı olarak açılan müze, şimdi gerçek mekanını arıyor. Müzeye destek amacıyla piyanist İdil Biret 23 Ekim’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde bir konser düzenleyecek.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER