› 
 › 
20.05.2020

AVM'ler için doğru dezenfektasyon yöntemleri

Normalleşme süreci çerçevesinde, sınırlı kapasitelerle açılan AVM’lerde doğru dezenfeksiyonun nasıl yapılacağına dair Dr. Özcan Özgül'den bilgi aldık. 

İZLE: ÇAMAŞIR SUYU KULLANIMI👇 
Toplumsal sağlık için AVM'lerde doğru dezenfektasyon çok önemli. Dr. Özcan Özgül, Covid 19'dan korunmak için AVM vb. kapalı alanlarda ya da kamusal alanlarda nelere dikkat etmemiz gerektiği ve kullanılan dezenfektanların içerikleri konusunda Pudra.com okuyucuları detaylı bilgiler verdi. 

AVM'ler için doğru dezenfektasyon yöntemleri

Ülkemizde başlatılan normalleşme süreci çerçevesinde, sınırlı kapasitelerle açılan AVM’ler geçtiğimiz günlerde ziyaretçilerle buluştu. Sosyal mesafeyi koruma şartı öngörülerek ve Sağlık Bakanlığı yönergeleriyle doğru orantılı olarak toplumsal sağlığı tehdit edici unsurlara karşı önlem alınan AVM’lerde doğru dezenfektenin nasıl yapılacağına dair Dr. Özcan Özgül’den bilgi aldık. 

Dr. Özcan Özgül, açıklamasına, biyo güvenliğin öneminden bahsederek başladı. “Günümüzde kişisel ve çevresel biyo güvenlik çok önemli hale gelmiştir. Yeni bir dünya düzenini ve bu kapsamda korunaklı yaşamsal alanlarımızı yeniden yapılandırmamız gerekiyor. Bu yüzden hem kendimiz, hem de çevremiz için uygun antiseptikler, doğru sosyal mesafe ve diğer şartları tam ve hassasiyetle uygulamak büyük önem kazanıyor. 

Dr. Özcan ÖzgülÜlkemizde normalleşme süreci çerçevesinde toplu kullanılan alanlar tekrar hayatımıza giriyor. Bu hafta itibariyle AVM’leri, kuaförleri yeniden kullanmaya başladık ve artık kişisel hijyen kadar, ortam hijyeni de önem kazandı.

Dr. Özcan Özgül, açıklamasının devamında Covid 19'dan korunmak için AVM vb. kapalı alanlarda ya da kamusal alanlarda nelere dikkat etmemiz gerektiği ve kullanılan dezenfektanların içerikleri konusunda detaylı bilgiler verdi. 

Hepimizin bildiği gibi Covid 19 ağız, burun, gözlerden ve açık yaralardan bulaşıyor. Bu anlamda korumak çok önemli. Kullanacağımız koruma amaçlı ürünlerin cilde temas edip edemeğinin bilinmesi çok önemli. 

"Dezenfektanlar" cansız yüzeyler, "antiseptikler" insanlar için

"Dezenfektanlar" cansız yüzeylerde kullanılır. "Antiseptikler" ise insan vücuduna temas edebilen ürünlerdir. Bu anlamda hijyen için kullanılan ürünlerin nerede, nasıl kullanılacağı çok önemlidir.  Hipokloröz etkin maddesi insan vücudu ile temas edebilmektedir.
 
AVM temizliği

AVM’lerde ve kuaförlerde  doğru dezenfektan kullanımı gittikçe daha büyük önem kazandığı bu dönemde AVM yönetimlerine çok iş düşüyor. Bundan sonra hayatımız eskisi gibi olmayacak. Hem çalışanları hem de ziyaretçileri korumak çok kıymetli. Biz hipokloröz içerikli çalışmalarımızı Nata Holding bünyesindeki AVM’lerde uygulamaya başladık”

Kullanılan ürünlerde Sağlık Bakanlığı onayı mutlaka kontrol edilmeli

Dr. Özcan Özgül'ün dikkat çektiği bir diğer önemli nokta ise, kullanılan dezenfektan ürünlerin Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerektiği üzerineydi. Tercih edilen ürünlerin alev alma, parlama riskinin olmaması gerektiğini belirten ve bakterileri ve özellikle de virüsleri öldürme gücü kanıtlanmış ürünler olması gerektiğinin altını çizden Dr. Özcan Özgül, açıklamasına şu şekilde devam etti: 

"Kullanılan ürünlerin cilde teması için bir engeli olmamalı, havadaki ve yüzeylerdeki mikroorganizmaları öldürebilmeli, tuvaletler gibi ıslak zemin içeren mekanlarda yüksek etkinlikle ve belki daha önemlisi yüksek güvenilirlik ile kullanılabilmelidirler. 

Etken maddenin hipokloröz olmasını öneriyorum. Kaldı ki bu madde, insan vücudunda zaten var olan ve savaşçı hücrelerimiz tarafından üretilen bir maddedir. Çok özel yöntemler ile üretilmektedir ve Nötr pH’a sahiptir. Hipokloröz insan cildine değmesinde sorun olmayan bir sınıftadır.

Toplu alanlar için ve kişisel kullanımda  dezenfektan madde alırken bu konulara dikkat etmek ve içeriğini dikkatlice okumak büyük önem taşımaktadır”


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER