› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 09.12.2011

Başbakanın hastalığı ne?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü geçirdiği polip ameliyatından sonra bu hastalık çok konuşulmaya başlandı. Kolon polipi nedir? Polipin belirtileri nelerdir? Polip kansere dönüşebilir mi? Yanıtlar, Pudra.com'un araştırmasında.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 26 Kasım Cumartesi günü geçirdiği sindirim sistemi operasyonundan sonra ameliyatın içeriği kamuoyunda çok tartışıldı. Operasyonda hazır bulunan doktorlardan, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, kolon polipi ameliyatı olan Başbakanın sağlık durumuyla ilgili bilgi verirken şunları söyledi:

Başbakanın hastalığı ne?

"Polipler insan yaşamında fiziksel bir engel oluşturmaz. Poliplerin bulunduğu yerde kansere neden olmasıyla ancak etkileri görülür. Başbakanın yaptırdığı rutin tetkikler ve checkup’tan sonra bağırsaklardaki polipler tespit edilmiş olabilir."

Bağırsaktaki polipler kolonoskopi yöntemiyle alınamadığı için ameliyat yöntemine başvurulduğunu söyleyen Prof. Dr. Füzün, Başbakanın kesinlikle kanser olmadığını da belirtti.

Pudra.com olarak biz de kolonoskopi yapılarak tespit edilen ve kanser riski taşıyan polip konusunu araştırdık: Polip nedir? Polip'in belirtileri nelerdir? Polip kansere dönüşebilir mi? Polip nasıl tedavi edilebilir? Bu soruların yanıtını Gastro Cerrahi Grubu uzmanı doktorları açıklıyor.

Yanıtları öğrenmek için Kolon polipi nedir? Nasıl tedavi edilir? yazımıza tıklayın.

Kolonoskopi nedir, merak ediyorsanız yazımıza tıklayın.

Akdeniz diyeti kolon kanserini önlüyor! yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Nelerin kansere yol açtığını merak ediyorsanız Neler kanseri tetikliyor? yazımıza tıklayın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER