› 
 › 
Gazeteport 22.10.2013

Beren Saat: Çok zorlandım

"Benim Dünyam" filminde kör, sağır, dilsiz bir kızı canlandıran Beren Saat, rolüne hazırlık yaparken çok zorlandığını belirtti.

“Benim Dünyam” filminde kör, sağır, dilsiz bir kızı canlandıran Beren Saat, rolü için işaret dilini öğrendi, bastonla yürüme dersleri aldı. Bu cuma vizyona girecek olan ‘Benim Dünyam’ filminde kör, sağır, dilsiz bir kız olan Ela’yı canlandıran Beren Saat rolü için uzun bir ön hazırlık yaptı.

Beren Saat: Çok zorlandım

Set öncesi ve set süresince Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyon Başkanı Ercüment Tanrıverdi ile birlikte çalıştı. İşaret dili öğrenen Saat, aynı zamanda Altı Nokta Körler Derneği’nin okullarının öğretmenleri ile de çalışmalar yaptı. Saat bu çalışmalarda bastonla yürüme dersleri aldı.

Beren Saat, Ela karakterinde kendisini en çok zorlayan kısmın ise duyan bir insan olarak, duymayan birinin çıkardığı sesleri taklit etmeye çalışmak olduğunu belirtti.

Saat sözlerine şöyle devam etti: “O konuda Ercüment Tanrıverdi’nin yardımını aldım. Helen Keller’ın hikayesi olduğu için de hedeften çok şaşmadım. Keller’ın internetteki videoları benim için odak noktası oldu ve onun sesini nasıl kullandığıyla ilgilendim.”


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER