› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 24.09.2014

Bir sürüş deneyimi: yeni Jeep Cherokee

sini denemek üzere bir grup gazeteciyle birlikte Göcek’e gittik. İşte test sürüşü izlenimlerimiz...

Editörlüğün en güzel yanlarından biri pek çok şeyi herkesten önce deneyimlemektir. Bu bir yemek de olabilir, bir otomobil de…

Bir sürüş deneyimi: yeni Jeep Cherokee

Jeep’in orta SUV segmentindeki yeni Cherokee’sini denemek üzere bir grup gazeteciyle birlikte Göcek’e gittik. Havaalanında sıraya girmiş bizi bekleyen Cherokee’lerden seçim yapmak kolaydı. Çünkü düz vites, otomatik vites, farklı motor seçenekleri ya da farklı renkler gibi alternatifler yok. Yeni Cherokee’nin Türkiye’de satılacak olan tüm modelleri 2.0 litre’lik dizel motorlu. Sadece Longitude ve Limited olmak üzere iki versiyonu var. Her ikisi de otomatik vitesli. Bizi bekleyen farklı renklerdeki Limited Cherokee’lerden rengine vurulduğum lacivert Jeep’i seçip, sürüşe başladım.

Sonda söyleyeceğimi en başta yazayım: Yeni Cherokee’yi sevdim. Bir kadın ve bir anne olarak değerlendirdim. Otomobilde ilk dikkat ettiğim şey güvenlik testlerinden aldığı puanlar. Yeni Cherokee, Euro NCAP’ten sınıfının en iyi skoru ile 5 yıldız almış.

Kendi sınıfında ilk kez kullanılan 9 ileri otomatik şanzımanı ve sport, kum, çamur, kaygan zemin gibi farklı sürüş imkanları sayesinde yeni Cherokee konforlu bir sürüş keyfi yaşatıyor. Bu keyifli sürüş, markanın tam da mottosuna karşılık geliyor: “İstediğin yere git, özgürce yaşa”. Teknik detayları yazmayacağım, zaten merak edenler yeni Cherokee’nin web sitesinde her türlü detayı bulacaklar.

Kadınların ilgisini çekeceğini düşündüğüm en önemli konulardan biri tasarımı. Genelde orta SUV segmentinde kadın hedef kitleye rağmen otomobiller daha erkeksi bir tasarıma sahipler. Yeni Cherokee evet kesinlikle tamamen kadınsı bir tasarıma sahip değil, zaten böyle olmaması daha da güzel. Kadın kadın değil de sanki güçlü bir kadın imajı var. Dış tasarımında Jeep markasının en temel tasarım mirası olan yedili ızgara kullanılmış. İki parçalı cam tavan yarım da açılsa, tam da açılsa hoş bir sürüş deneyimi katıyor. Tamamen teknoloji ile şekillenen konforlu bir iç tasarımı var. Teknoloji Yeni Cherokee Limited versiyonu anlatan en iyi kelime olabilir. Dijital veya analog olarak ayarlanabilir renkli gösterge paneli, sürücülerin ellerini direksiyondan, gözlerini ise yoldan ayırmadan, kişiselleştirilmiş kullanıcı deneyiminin keyfini yaşama imkanı sunuyor. 8.4 inçlik dokunmatik ekran multimedya komuta merkezine önce biraz çalışmak lazım. Küçük bir deneme sayesinde bu dokunmatik ekranın insana sunduğu konforlar hemen keşfediliyor. Artık telefonsuz bir hayat düşünemiyoruz. Bu multimedya ekranı telefonunuza bağladığınızda aklınıza gelebilen hemen her şeyi yapıyor.

Park etmek kadınlar için önemli bir kriter. Geri görüş kamerası ve paralel ya da dikey park etme özellikleri sanırım tüm kadınların çok ilgisini çekecektir.
Ve tabii kadınların dikkat ettiği bir başka nokta bagaj. Geniş bagaj içinde farklı kullanımlara imkan veren seperatörler var. Elektrikli bagaj açma kapama düğmeleri yanında çocuğu ya da elinde eşya olanlar için çok pratik.

Türkiye’de şu anda Longitude ve Limited versiyonları satışta olan Yeni Cherokee’ye fiyatı 161 bin TL’den başlıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER