› 
 › 
Pudra.com 15.11.2011

Bu kitabı okuyan sokağa dökülüyor

Türkiye'de ilk defa bir kitabın okurları, aynı kitabın diğer okurlarını bulmak için sokağa iniyor! Kitabın adı, "Her Şey Seninle Başlar". "Okurdaşlık" eylemi 16 Kasım'da.

6 yılda 900 bin baskı yaparak türünde Türkiye rekoru kıran "Her Şey Seninle Başlar"ın okurları, Türkiye'de bir ilke imza atarak kitabın çıkış tarihi (doğum günü) olan 16 Kasım Çarşamba günü kitapları ellerinde sokağa çıkıyor.

Bu kitabı okuyan sokağa dökülüyor

Amaç o kitabı okumuş diğer okurlarla, sokakta, otobüste, okulda, işyerinde, kafede karşılaşmak. O kitabı okumuş diğer insanları (okurdaşlar) keşfetmek ve kitabın doğum gününü birlikte kutlamak. Bir kitabın okurlarının, kitabın doğum gününde o kitabı elinde taşıyarak diğer okurlarla karşılaşması Türkiye'de ilk defa yapılan bir etkinlik.

Bir okurun "yolda yürürken gördüğüm herkesi acaba HŞSB okumuş mudur, okumamış mıdır diye incelemekten kendimi alamıyorum" demesi üzerine, Alfa yayınları ve Kigem.com ekibi bu etkinliği planladı.

Etkinlik için 16 Kasım tarihi seçildi, çünkü 16 Kasım kitabın doğum günü! (HŞSB 16 Kasım 2005 yılında yayınlandı.)

Etkinliğe katılmak isteyenlerin ne yapması gerekiyor?
Katılım bireysel ve gönüllülük esasına dayanıyor. Herhangi bir yerde toplanılmıyor. Slogan atılmıyor ya da pankart açılmıyor.
HŞSB okurları 16 Kasım günü, evden işe, gezmeye ya da okula giderken kitaplarını yanlarına alarak yola çıkıyorlar. Kitaplarını çantaya koymayıp ellerinde tutarak "Her Şey Seninle Başlar" okuru olduklarını çevrelerine gösteriyorlar. Böylece kitabın diğer okurlarıyla birbirlerini görebiliyorlar. Aynı etkinliğe katılan başka insanları gördüklerinde kitaplarını havaya kaldırıp selamlaşarak, birbirlerine gülümseyip yollarına devam ediyorlar.

Türkiye’de yaşayan her yüz kişiden biri "Her Şey Seninle Başlar" okuru olduğu için; “Kitabınla göster kendini” etkinliğiyle aynı otobüste, okulda, sokakta bulunup aynı kitabı beğenerek okuduğunu bilmeyenler birbirlerini keşfedebilecek.

"Kitabın kimliğindir, okuduğun kitapla göster kendini!"
"Kitabın kimliğindir, okuduğun kitapla göster kendini!" sloganıyla düzenlenen etkinlik için kitabın yazarı Mümin Sekman şöyle diyor:

"O gün elinde kitapla sokağa çıkan okurlar, diğer Her Şey Seninle Başlar okurlarını gördüklerinde birbirlerine gülümseyerek bakacaklardır. Kendisinin okurken aklından geçenlerin, o okurun da aklından geçip geçmediğini merak edeceklerdir. İnanıyorum ki, birbirlerini gördükleri o anda aralarında pozitif, güler yüzlü, özel bir iletişim anı yaşanacak. Kısa ama anlamlı bir paylaşım. Böyle bir organizasyon ancak yüz binlerce okura ulaşmış bir kitapla yapılabilirdi, onun için Her Şey Seninle Başlar ile yaptık.

Her Şey Seninle Başlar bugüne kadar 900 bin baskı yaptı. Yolda yürürken karşılaşacağınız her 100 kişiden biri bu kitabın okuru. Eğer güçlü bir katılım sağlanabilirse, yüz binlerce kişilik, sesiz sedasız bir gösteri olacak. Bu etkinliği tekrarlayarak gelenekselleştirmek istiyoruz."


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER