› 
 › 
Pudra.com 19.07.2012

Darüşşafaka'dan yepyeni bir proje ''Urla Yaşam''

İş seyahati, tatil gibi kişisel programlarınızı gerçekleştirirken gözünüz arkada, aklınız aile büyüklerinde kalmadan, bakıma ihtiyaç duyan yakınlarınızı Urla Yaşam’a emanet edebilirsiniz.

150 yıldır eğitimle ülkemiz çocuklarının yaşamlarını değiştiren Darüşşafaka, Haziran ayında yepyeni bir kuruluşu ülkemizin hizmetine sundu. İzmir’in incisi Urla’da, çam ağaçlarının içinde, keyifli ve huzurlu bir atmosferde, güvenli ve konforlu bir hayat sürmek isteyen 55 yaş üzeri herkesi, hayatın tadını Urla Yaşam’da çıkarmaya davet ediyor.

Darüşşafaka'dan yepyeni bir proje ''Urla Yaşam''

Doğa içinde sağlıklı yaşam
Tertemiz havası nedeniyle ''Ege'nin akciğeri'' olarak bilinen Urla'da kapılarını açan Urla Yaşam, misafirlerine doğanın içinde sağlıklı bir yaşam sunuyor. Urla Yaşam'da ev yemeği tadında lezzetler sunan bir restoran ve TV odası, dinlenme salonu, oyun odası gibi ortak yaşam alanları da bulunuyor. Sakinlerine, kendilerine ait tek veya çift kişilik odalarda konaklama olanağı tanıyan Urla Yaşam'da 7 gün 24 saat hekim ve sağlık ekibi görev yapıyor. Ayrıca, Urla Yaşam bünyesinde görev yapan sosyal hizmet uzmanları kontrolünde sakinlerin hoş vakit geçirmesi ve sosyalleşmesi için çeşitli etkinlikler ve hobi aktiviteleri düzenleniyor.























Özel Yaşam Ünitesi de var
Urla Yaşam bünyesinde yer alan Özel Bakım Ünitesi ise, kendi başına yaşamını idame ettiremeyen ve özel bakıma ihtiyaç duyan Urla Yaşam sakinlerine, çağın en ileri tıbbi bakım ve hasta tedavi yöntemlerini hastane atmosferinden uzak, ev sıcaklığında ve üst düzey konforla sunuyor.

Ünite; alanında uzman hekim, hemşire, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve deneyimli yaşlı bakım elemanlarıyla, 55 yaş üstü Alzheimer, Demans, Parkinson, Paralizi, Pleji gibi hastalıklara sahip; Dekübitis tanılı, kolostomili, ağız yoluyla gıda alamayan PEG'li ve nazogastrik sondalı veya ameliyat sonrası bakıma ihtiyaç duyan kişilerin ister günübirlik ister dönemsel ister sürekli olarak bakımını yapıyor.

Özel Bakım Ünitesi’nde geriatri alanında uzman sağlık ekibi 7 gün 24 saat görev yapıyor ve tüm odalar gerektiği zaman bir yoğun bakım ünitesi işlevi üstlenebiliyor. Ünitede kalan sakinlerin odaları, sağlık personeli tarafından kamera sistemiyle 24 saat izleniyor. Sakinlerin yakınları da kendilerine tahsis edilen özel şifreyle dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar diledikleri zaman yakınlarının durumunu internet üzerinden takip edebiliyor.

55 yaş üstü dileyen herkese, sürekli ya da dönemsel olarak, sağlıklı, şefkatli, sevgi dolu bir yaşam sunan Urla Yaşam’dan elde edilen gelir, Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Darüşşafaka’da yaşamları değişen 900’ü aşkın çocuğun eğitimine aktarılıyor.

Bilgi için:
Darüşşafaka Cemiyeti Kurumsal İletişim Departmanı

Bahar Paykoç / darussafaka.org
Tel: 0212 276 50 20-488


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER