› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 12.08.2013

Dileklerinizi hazırlayın: Göktaşı yağmuru var!

12 ve 13 Ağustos'ta halk arasında 'yıldız kayması' olarak bilinen göktaşı yağmuru yaşayacağız. Olağanüstü güzellikteki bir doğa gözlemi olan Perseid Göktaşı Yağmuru'nun altında sonsuz dilek dileyin.

Bu sene "Perseid Göktaşı Yağmuru'nun en yoğun gecesi 12-13 Ağustos’ta gerçekleşecek. 'Göktaşı yağmuru' da ne derseniz hemen anlatayım:

Dileklerinizi hazırlayın: Göktaşı yağmuru var!

Halk arasında "yıldız kayması" diye bilinen olay, aslında göktaşlarının son derece yüksek hızlarla Dünya atmosferine girerek sürtünme sonucu yanmalarıyla oluşuyor. Yani yıldızlarla ilgisi yok. Bu meteorlar, çoğu kum tanesinden daha küçük boyutlu kaya parçaları yani bir nevi kozmik molozdurlar. Birçoğu Dünya yüzeyine hiç ulaşamaz. Yüzeye ulaşabilenler meteorit adıyla anılır.

Perseid Göktaşı Yağmuru her yıl 17 Temmuz-24 Ağustos arasında Dünya'nın Güneş yörüngesinde dönerken, Swift-Tuttle isimli kuyruklu yıldızının parçalarının içinden geçmesiyle oluşur. Swift-Tuttle kuyruklu yıldızı ilk kez 1862’de astronom L.Swift ve H.P.Tuttle tarafından gözlenmiş ve onların adlarıyla anılmaya başlanmış. Güneş etrafındaki dolanımını 130 yıl.

Yarın akşam uzayda bıraktığı kalıntıların yörüngesinden geçeceğiz. Şehir ışıklarından uzak bir alanda 23:00’ten itibaren gözlemleyebilirsiniz. Gece boyunca saatte 40-50 kadar meteor görmek mümkün. Hepsi Perseus (Kahraman) takımyıldızından geliyormuş gibi görünecektir. Perseus takımyıldızı, Türkiye’deki gözlemciler için gece yarısı civarında Kuzey-Doğu'dan yükselecek.

Meteor yağmurlarını gözlemek için insan gözü dışında özel bir gözlem aletine ihtiyaç yok. İhtiyaç duyacağınız şeyler, şehir ışıklarından uzak bir yer, açık ve bulutsuz bir gökyüzü, eğer hava serinse kalın giysiler ve tercihen rahat bir şezlong. Şehirlerden fazla uzaklaşamayanlar için sahiller iyi bir tercih. Geriye kalan, yıldızlı gökyüzüne karşı uzanıp bu kozmik olayın keyfini çıkarmak. Meraklı gözlemciler geniş alan görüntülenmesini sağlayan objektiflerle donatılmış kameraları gökyüzüne çevirip uzun sürelerle çekim yaparak meteor yakalayabilirler.

Bakalım kaç meteor sayacaksınız? Halen Yeniay'ın iyileştirici etkisi altındayız. Barışın, huzurun, sağlığın, aşkın, esenliğin artması için dilek dileyin. Bütün dileklerinizin gerçek olacağı bir geceye hazırlanın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER