› 
 › 
Pudra.com 26.03.2015

Dünya Ahşap Günü Festivali başlıyor

Dünya Ahşap Günü Festivali'nde ağacın serüveni bizlerle olacak. Ahşap enstrümanlar ve heykeller 28-29-30 Mart tarihlerinde İstanbullularla buluşacak. Dünya Ahşap Günü Festivali'nin programı Pudra.com'da.

Her geçen gün yeşile daha fazla ihtiyaç duyduğumuz, bir nebze soluk almak için ağaçların kuytularına sığındığımız bugünlerde Şişli Belediyesi doğayı ve yeşili korumak adına büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. "Ağaç Güzeldir" sloganı ile yola çıkan Şişli Belediyesi’nin Uluslararası Ahşap Kültür Derneği ve Ulusal Ahşap Birliği ile birlikte organize edeceği etkinlikler serisi, 28-29-30 Mart 2015 tarihlerinde yapılacak.

Dünya Ahşap Günü Festivali başlıyor

Ustalarının elinden ahşap heykeller ve dünyanın farklı ülkelerine özgü ahşap enstrümanlar "Dünya Ahşap Günü" etkinliklerinde İstanbulluların beğenisine sunuluyor. Ağaca şekil veren ellerin sahipleri, ahşap heykelleri ile Nişantaşı Sanat Parkı’nı bir açıkhava şenliğine dönüştürecek. Dünya müziğinin ilginç ve otantik enstrümanları ise evrensel müziğin tınısını İstanbul semalarına bırakacak. Dünyanın farklı ülkelerinden 50 heykeltraş, tüm gün boyunca Nişantaşı Sanat Parkı’nda ahşap heykeller yaparak eserlerini sergileyecekler. Ayrıca dünyanın farklı ülkelerinden festivale katılan müzisyenler, parkta bulunan stantlarda geleneksel ahşap enstrümanlar eşliğinde katılımcılara çeşitli performanslar sunacaklar.

İslam kültür mirasının paylaşıldığı toprakların sanatı Arap hat sanatı, çalıştırma kolunun döndürülmesi ile hareket gücü kazanan bir mekaniğe sahip olan, Japonca "automata" isimli oyuncak ve heykeller, 500 yıllık Rus oyuncağı bogorodskoe, eski Çin’de geliştirilen Changzhou tarakları, ahşap minyatür melek, kelebek figürlerinin yer aldığı yontma el sanatları, "boş zil" anlamına gelen Çin yoyosu "kongzhu", Slovak kuklası "Marionette", eski Çin’de kukla gösterilerinde kullanılan Taishun kukla başı oymacılığı, Brezilya’ya özgü gravürler, Nişantaşı Sanat Parkı’nda kurulacak olan ahşap atölyesinde ahşabın sanat ustaları tarafından sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Dünya Ahşap Günü Festivali program akışı
28 Mart 2015 Cumartesi
11:00- Dünyanın farklı ülkelerinden 50 heykeltraşın ahşap heykel çalışması, Ahşap Atölyesi eşliğinde çeşitli eğitim ve interaktif etkinlikler, geleneksel ahşap enstrümanlar eşliğinde dünya müziği performansları / Nişantaşı Sanat Parkı

29 Mart 2015 Pazar
19:00- İTÜ Devlet Konservatuarı Konseri (organik enstrümanlar eşliğinde)
Ahşap Enstrümanlar Eşliğinde Dünya Müziği / Şişli Kent Kültür Merkezi
(hurdy gurdy, didgeridoo, kora, balafon, djembe, dundun, uilleann, rondador, pipa, morin khuur, conga davulu, alphorn gibi müzik aletleri eşliğinde)

30 Mart 2015 Pazartesi
20:30- Tiyatro: "Ağaç İrfan" / Şişli Kent Kültür Merkezi


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER