› 
 › 
Pudra.com 14.12.2011

Dünyanın en çok düğün yapılan şehri İstanbul

Dugun.com'un açıkladığı sonuçlara göre İstanbul, dünyanın en çok düğün yapılan şehri çıktı. İstanbul'da yılda 166 bin düğün yapılıyor. İstanbul'u 114 bin düğünle Las Vegas takip ediyor.

Dugun.com verileriyle, hem dünyanın en çok düğün gerçekleştirilen şehrinin İstanbul olduğunu belirledi hem de Türkiye ile yurt dışı arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları gözler önüne serdi.

Dünyanın en çok düğün yapılan şehri İstanbul

Sonuçlara göre dünyanın en çok düğün yapılan şehri 166 bin düğünle İstanbul oldu. Onu 114 bin düğünle ABD’nin Las Vegas şehri izledi. Veriler, ülkemizde yapılan düğünlerle ilgili ayrıntılı bilgiler de verdi. Buna göre, Türkiye’de yılda yaklaşık 600 bin çift evleniyor. Ayrıca Türkiye’de evlenme yaşı ortalamasının kadınlarda 24, erkeklerde ise 27 olduğu da gözlendi. Düğünlere katılan ortalama davetli sayısının 240 kişi olarak hesaplandığı araştırmada, Türkiye’de düğün hazırlığı yapan çiftlerin yüzde 70’inin büyük güne internetten arama yaparak hazırlandığı da görüldü. Bir düğüne ortalama 25 bin TL’nin harcandığı Türkiye’deki düğün pazarının hacminin ise 30 milyar TL tutarında olduğu ortaya çıktı.

Araştırmaya göre ABD’de ise her yıl 2.2 milyon evlilik gerçekleşiyor. Buna rağmen ortalama düğün sayısının yıllar içinde azaldığı gözlemleniyor. Sonuçlar, son 20 yılda evlenme oranlarında yaklaşık yüzde 20 oranında bir düşüş olduğunu ortaya koyuyor. Bir düğünün ortalama maliyetinin 20-25 bin dolar arasında olduğu ABD’de, dolaylı harcamalarla birlikte 140 milyar dolar tutarında bir pazar hacmi olduğu görülüyor. Aynı zamanda ABD’de sadece düğün hediyeleri için yılda yaklaşık 19 milyar dolar harcanıyor. Balayı için ise bu tutar 8 milyar dolar oluyor. ABD’de evlenen çiftlerin yarısı bir organizasyon firmasından destek alırken, en popüler düğün ayları haziran ve temmuz olarak görülüyor. ABD’de düğüne davet edilen kişi sayısı ise ortalama 150.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER