› 
 › 
Pudra.com 25.08.2011

Dünyanın en güçlü kadınları

Dünyanın en güçlü 100 kadını kim? Türkiye'den bu listeye girebilen kadın var mı? Forbes dergisinin geleneksel listesinin bu yılki sonuçları açıklandı.

Forbes dergisinin her yıl açıkladığı 'Dünyanın en güçlü 100 kadını' listesinde bu yıl birinci sırada Almanya Başbakanı Angela Merkel var. İkinci sırada ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, üçüncü sırada ise Brezilya'nın ilk kadın devlet başkanı Dilma Rousseff yer alıyor.

Dünyanın en güçlü kadınları

Türkiye'den kim listede?
Geçen yılın birincisi ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama ise bu yıl 8'inci sıraya geriledi. 100 isimden 65'inin ABD'li olduğu listede, Türkiye'den sadece Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 78'inci sıradan listeye girdi.

Lady Gaga ve Britney Spears da listede
25 yaşındaki şarkıcı Lady Gaga ve Britney Spears'ın en genç olarak girdikleri listede listenin en yaşlısı 85 yaşındaki İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth. Kraliçe 49'uncu sırada yer alıyor.

Ortalama yaş 54
Forbes dergisi tarafından 100 güçlü kadının ortalama yaşının 54 olduğu ve bu kadınların toplam 30 trilyon doları idare ettiği belirtiliyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER