› 
 › 
Pudra.com 13.03.2013

Dünyanın en iyi fotoğrafları

Dünyanın en büyük aksiyon ve macera sporları fotoğrafçılığı yarışması Red Bull Illume Image Quest, dünyanın en iyi fotoğrafını arıyor. Bugüne kadar seçilen dünyanın en iyi 50 fotoğrafı Pudra.com'da.

Dünyanın en büyük aksiyon ve macera sporları fotoğrafçılığı yarışması Red Bull Illume Image Quest bu yıl geri dönüyor. Başvurular Nisan 2013’e kadar sürüyor. Fotoğrafçılar en iyi aksiyon karelerini resmi web sitesi Redbullillume.com üzerinden gönderebilecekler.

Bugüne kadar seçilen dünyanın en iyi 50 fotoğrafını görmek için tıklayın.



Image Quest 2013, 2007 ve 2010’dan sonra yarışmanın üçüncü halkası olacak. Nisan 2013’te başvurular sona erdiğinde binlerce fotoğraf gönderilmiş olacak. Ardından önemli uluslararası yayınların fotoğraf editörlerinden oluşan bir jüri 10 kategorideki 50 en iyi fotoğrafı ve toplamda birinciyi seçecek. Daha sonra bu 50 finalist fotoğraf benzersiz ve bağımsız bir gece fotoğraf sergisi olarak dünyayı dolaşacak. Toplamda birinci gelen fotoğrafın sahibi yeni Leica S fotoğraf makinesi, kategori birincileri ise birer Leica X2 kazanacak.

Yarışma 10 kategoriden oluşuyor: hayat tarzı, oyun alanı, enerji, ruh, yakından, kanatlar, sekans, yeni yaratıcılık, deneysel ve aydınlatma. Bir önceki yarışmada 112 ülkeden 4.773 fotoğrafçı toplamda 22.764 fotoğraf göndermişti. Chris Burkard’ın sörfçü Peter Mendia’yı Şili’nin batı sahili açıklarında dalgalarda sörf yaparken çektiği ‘Perfect Day’ isimli fotoğrafı birinciliği kazanmıştı.

2007 ve 2010’un jüri üyelerinden, The Times’ın eski fotoğraf editörü Paul Sanders şöyle diyor: “Red Bull Illume dünyanın en iyi yarışmalarından biri. Fotoğrafçılık ve yetenek standardı inanılmaz ve fotoğrafçıların hayal gücü de müthiş. Görüntüler bakmayı nefes kesici buluyorum.”

Fotoğraflar sadece şelalelerden aşağı düşen kanocular ya da dimdik uçurumlara tırmanan dağcılar gibi dramatik görüntüler değil, sörf, kayak ve diğer aksiyon sporlarının hayat tarzını ortaya koyan sahne arkası görüntülerini de içeriyor.

Geçmiş yıllarda dereceye giren Red Bull Illume Image Quest fotoğraflarını görmek için tıklayın.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2