› 
 › 
Pudra.com 29.01.2013

Ferdi Özbeğen'in ardından...

28 Ocak gecesi bir döneme damgasını vurmuş bir sanatçıyı, Ferdi Özbeğen'i kaybettik. O, piyanoyu, Türkiye’de geniş kitlelerin eğlenerek dinleyebileceği bir şekilde ilk defa sunan kişiydi...

Büyük piyanist şantör Ferdi Özbeğen, solunum yetmezliği nedeniyle tedavi altına alındığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 28 Ocak 2013 günü Türkiye saati ile 21.45 sıralarında hayatını kaybetti. Ferdi Özbeğen 12 yıldır kanser tedavisi görüyordu.

Ferdi Özbeğen'in ardından...

Zaman hükmünü sürüyor ve sevdiğimiz her şey kaybolup gidiyor. Soluk soluğa yaşayıp tükettik 1980'leri. Bugün geriye dönüp bakıyoruz, müzik adına çok güzel şeyler yapılmış o zamanlar. Ama fark edememişiz biz.

Su gibi harcayıp unuttuğumuz sanatçıların en önemlilerinden biri FERDİ ÖZBEĞEN.

Sanatçının hayatını konu alan “Şöhret Dediğin” adlı biyografi kitabı geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini almıştı.

1960′lı yıllarda müzik kariyerine başlayan Ferdi Özbeğen ilk albümünü 1977 yılında çıkardı. Piyanoyu, Türkiye’de geniş kitlelerin eğlenerek dinleyebileceği bir şekilde ilk defa sunan o oldu.

Müzik bilgisi ve temeli çok sağlamdı. Bazıları onun müziğini ‘Taverna müziği’ diyerek küçümser. Oysa Ferdi Özbeğen, bugün “şarkıcıyım” diye ortalıkta dolaşan yeteneksiz tıfılların onlarcasını cebinden çıkarır, geri kalanlara müzik ve şan dersleri verebilirdi.

Zamanın popüler şarkılarını kendince yorumlamış, Ülkü Aker’in yazdığı sözlerle pek çok şarkıya Türkçe ‘cover’ yapmıştı.

1982 yılında Şan Tiyatrosu'nda verdiği konserler bir efsane oldu. Konser kaydı Şan Konseri plağı çok nadir bir koleksiyon parçasıdır.

Kaynak: Hayat365.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER