› 
 › 
13.10.2017

Gucci, kürk üretimini durdurdu

İtalyan moda devi Gucci, 2018'den itibaren tasarımlarında kürk kullanmayı bırakacağını açıkladı.

Gucci, Alessandro Michele'in döneminde koleksiyonunda kürk ürünlere fazlasıyla yer veriyordu. Makosen ayakkabılarında mutlaka kürk kullanır, topuklu ayakkabı modellerinde ise kanguru derisi işlemelere yer verirdi. Tüm bunlara karşı İtalyan moda devi Gucci, 2018'den itibaren tasarımlarında kürk kullanmayacağını açıkladı.

Gucci, kürk üretimini durdurdu

Pek çok firma gibi Gucci de hayvan hakları savunucularından gelen baskılar ve bu yönde değişen tüketici talepleri karşısında kürke alternatif ürünler geliştirmeye başladı.

kürkFirmadan yapılan son açıklamaya göre, kalan kürklü kıyafet ve aksesuarları sene sonuna kadar elden çıkararak kürksüz üretim yapan firmalar arasına katılacak olan Gucci'nin baş yöneticisi Marco Bizarri 2018 sonbahar-yaz koleksiyonunda kürk bulunmayacağını ve firmanın yeni yaklaşımıyla ilgili Michele'le de mutabık olduklarını söyledi.

Gucci’nin bazı vizon kürkü mantoları 40 bin doların üzerinde satılıyordu.

Bir diğer İtalyan moda devi  Giorgio Armani de, "Teknolojinin geldiği noktada artık hayvanlara zulmetmenin herhangi bir mazereti kalmadı" diyerek, geçen yıl kürk kullanmayı bırakmıştı.

Hayvan ürünleriyle modaya karşı bir eylem grubunun yöneticisi Simone Pavesi, "Gucci’nin bu kararı kürk ürünlerinin kullanımının geleceğini keskin bir şekilde değiştirecek. Moda daha da etik bir hal aldıkça, hayvan ürünleri etrafında gelişen üretim zincirleri de geçmişte kalacak." şeklinde açıklamada bulundu.

Hayvanseverler, İtalyan modaevinin vermiş olduğu bu karar ile zincirleme bir etki yapabileceğini umuyor.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız

WWF'den kürk karşıtı çarpıcı kampanya
Kağıt bebeklerin mantolarını hayvanları keserek süslemek ister miydiniz? Kan lekesi bırakmamaya dikkat edin!WWF'den kürk karşıtı çarpıcı kampanya

Kürk: Yeni sezonun tartışmalı trendi
Tasarımcılar koleksiyonlarında kürk kullanmayı seviyor, çünkü bu materyal eşlik ettiği her kıyafete lüksü aşılıyor. Ancak bu sezon kürkler tamamen ortaya çıkmıyor, kendilerini farklı kıyafetlerin detayları üzerinde gösteriyorlar.kıyafetlerin detayları üzerinde gösteriyorlar.

Hayvan hakları savunucularından Hülya Avşar'a protesto!
Attığı her adım olay olan Hülya Avşar, bu kez de 20.000 TL'ye aldığı iddia edilen kürkle ortalığı birbirine kattı.Hayvan hakları savunucularından Hülya Avşar'a protesto!


Etiket: gucci, kurk, hayvansever
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER