› 
 › 
Pudra.com 14.11.2012

Her 3 kişiden 1'i dondurulmuş gıda tüketiyor

Dondurulmuş gıda tüketim alışkanlıkları hakkında yapılan araştırmaya göre Türkiye'de her 3 kişiden 1’i haftada en az bir kez dondurulmuş gıda tüketiyor. İşte, araştırmanın diğer çarpıcı sonuçları...

Online araştırma şirketi DORinsight tarafından, 74 ilden 1256 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen “Dondurulmuş Gıda Araştırması”na göre her 3 kişiden 1’i haftada en az bir kez dondurulmuş gıda tüketiyor.

Her 3 kişiden 1'i dondurulmuş gıda tüketiyor

Katılımcıların %31’i en az haftada bir kez dondurulmuş gıda tüketiyor. Araştırmaya göre ayda ortalama bir kez dondurulmuş gıda tüketiyoruz. Tüketenler içinde erkeklerin oranı kadınlara göre daha fazla. Dondurulmuş gıdayı en çok 18-24 yaş arası gençlerin tüketmesi de bir başka ayrıntı. Ayrıca katılımcıların %17’si hiçbir zaman dondurulmuş gıda tüketmiyor. Tüketmeyenler içinde 35 yaş ve üzeri kişilerin ağırlığı dikkat çekiyor.

Araştırmaya göre dondurulmuş gıda tüketmeyenlerin öne sürdüğü nedenler içinde en çok öne çıkanı %66 ile sağlıklı olmaması. Bunu %40 ile taze ürün almayı tercih edenler ile %17 ile lezzetli bulmayanlar takip ediyor. Taze almayı tercih edenler daha çok 35-44 yaş arası orta yaş grubu.

Dondurulmuş gıda tüketenlere göre, dondurulmuş gıda tüketme sebebi %70 ile pratik olması. Bunu %51 ile zaman kazandırması, %21 ile lezzetli olması ve yine %21 ile ekonomik olması takip ediyor. Dondurulmuş gıdanın sağlıklı olmasından şüphe etmeyenler daha çok erkekler. Dondurulmuş gıdayı pratik bulanlar ise çoğunlukla 25-34 yaş arası orta yaş grubu. Ayrıca, dondurulmuş gıdayı orta yaş grubu pratik ve zaman kazandırıcı bulurken, 18-24 yaş arası gençler ise ağırlıklı olarak lezzetli ve ekonomik olmasını vurguluyorlar.

Dondurulmuş gıda tüketenler %57 ile en çok milföy hamuru tüketiyor. Bunu et ürünleri (%52) ve pizza, börek vb. ürünler (%51) takip ediyor. Milföy hamuru ile dondurulmuş sebze daha çok kadınlar tarafından tüketiliyor. En az tüketenler ise 18-24 yaş arası gençler. Dondurulmuş meyveyi ise 35 yaşın altındaki genç ve orta yaş grubu ağırlıklı olarak tüketiyor. Ayrıca, milföy hamuru tüketenler içinde DE sosyoekonomik sınıfına mensup kişilerin azlığı dikkat çekiyor.

Katılımcıların en çok beğendiği marka %68 ile Superfresh. Bunu, Banvit (%53) ve Pınar (%44) markaları takip ediyor. Superfresh, Dr. Oetker, Iglo, Feast ve Uno markaları kadınlar tarafından daha çok beğeniliyor. Superfresh markasını en az beğenen grup DE sosyoekonomik sınıfına mensup kişiler ile 18-24 yaş arası gençler. 18-24 yaş arası gençler en çok Banvit markasını beğeniyor. Iglo markası 35 yaş ve üzeri grup tarafından daha çok beğeniliyor. Bu markayı en az beğenenler DE sosyo-ekonomik sınıfına mensup kişiler. Dr. Oetker ise en çok C2 sosyo-ekonomik sınıfına mensup kişilerce beğeniliyor. Pınar’ı en çok beğenenler 35-44 yaş arası orta yaş grubu. Ayrıca, Keskinoğlu markasını belirtenler içinde DE sosyoekonomik grubunun fazlalığı dikkat çekiyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER