› 
 › 
10.11.2017

İlham veren stiliyle Atatürk'ün giyim tarzı

Şık tarzı ve asil duruşuyla kendine hayran bırakan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün unutulmaz stili Pudra.com'da.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, yaşam felsefesini giyim tarzına da yansıtan modern, yenilikçi, zarif bir kişiydi. Her zaman şık ve asil duruşu ile dikkatleri üzerine toplayan Atatürk, kıyafetlerinin çizimini dahi kendi yapıyordu.

Atatürk, kendi giyimi dışında toplumsal giyim anlayışına olan kattıklarıyla da inanılmaz bir liderdi. 1925 yılında gerçekleştirdiği şapka ve kıyafet devrimiyle Türk toplumu ve kadınların çağdaş giyim şekline kavuşmasına destek verdi, yaşam tarzı bakımından uygar milletlerle birlik ve beraberlik içinde olduğunu gösterdi.
kıyafet     
Her giydiği ceketin üzerine oturmasına dikkat eden, boyunu uzun göstermesi için pantolonlarını bol kesim yaptıran Mustafa Kemal Atatürk, döneminde şıklığıyla herkese örnek olduğu gibi, günümüzde dahi tarzıyla ilham olmaya devam ediyor.
ataturk

Vücuduna oturan ceketleri, jilet gibi duran pantolonları, mendil, şapka ve baston gibi aksesuarları son derece usta bir şekilde kullanan Atatürk, muazzam bir moda bilgisine sahipti.
 
ataturk

Atatürk, lacivert rengini pek sevmezdi. Lacivert renkte elbisesi yok denecek kadar azdı. Tercih ettiği renkler mavi, beyaz ve siyah ağırlıktaydı. Çoğunlukla siyah renkte giyinen Atatürk'ü bazı fotoğraflarında ceketinin yakasını kaldırdığını, bazılarında ise pardösüsünü sadece omuzlarına atarak şıklığı yakaladığını görüyoruz. Kıyafetleri için kumaşları genellikle yurtdışından getirtiyordu.

Terzilik eğitimi almış bir grup girişimci ve Atatürk'ün terzisi olan Levon Kordonciyan Sümerbank'ı kurarak, Atatürk'ün istediği kumaşları yurtiçinde de üretmeye başlamışlardı.
ata                    
Giydiği çeşitli model ve renkteki kıyafetler ile davet ettiği özel isimlere bir nevi mesaj veriyordu. Örneğin İran Kralı’na verdiği yemekli bir davet sırasında frak giymiş, koruma ve garsonlarının da giymesini istemişti. Çünkü frak giymek devletin sahibi olmak anlamına geliyordu. Atatürk ise herkese frak giydirerek "bu devletin sahibi yalnız ben değil, hepimiziz" mesajını veriyordu. 
 

Güçlü duruşunu tamamlayan kıyafetleri her fotoğrafında kendini gösteriyordu. Hemen hemen her kıyafetinde gömlek ve kravatıyla uyumlu mendili cebinden hiç eksik olmuyor ve beyaz fötr şapkasıyla bir bakanı bir daha baktırıyordu.
ataturk
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2