› 
 › 
Radikal 29.04.2011

İngiltere'nin yeni Prenses Diana'sı ile William evleniyor

Prens William ile Kate Middleton, bugün tüm dünyanın canlı olarak izleyeceği bir düğünle evleniyorlar. İngiliz Kraliyet ailesinin az sayıdaki 'avam' gelininden biri olan, davranışlarıyla Prenses Diana'ya benzetilen Middleton ile Prensin birlikteliklerinin öyküsü...

Kraliyet ailesinin tarihindeki en ‘yaşlı’ gelin olan 28 yaşındaki Catherine Elizabeth Middleton, Prens William’la İskoçya’daki St. Andrews Üniversitesi’nde ortak aldıkları bir sanat tarihi dersinde tanıştı. 2001’de çıkmaya başlayan çift, bir süre aynı öğrenci evinde kaldı. Prens William daha sonra coğrafya programına geçerken, Middleton sanat tarihi alanında mezun oldu.

İngiltere'nin yeni Prenses Diana'sı ile William evleniyor

İlişkilerinin İsviçre’de bir kayak tatilinde çekilen fotoğrafları ile duyulması ardından, Middleton bir anda dünya basınının gözdesi haline geldi. Middleton, sıcakkanlılığıyla Prenses Diana’yla, avcılık ve doğa sporlarına düşkünlüğüyle William’ın bakıcısı Tiggy Legge-Bourke ile benzerlik taşıyor.

Kraliyet yorumcusu Margaret Holder, evliliğin Prense istediği sıcak aile yaşamını sunabileceğini söylüyor: “Bence bu evlilik monarşinin 21. yüzyılda devamlılığını sağlayacak. Kate çok çağdaş, kolayca yakın hissedilebilen bir kişi.” Geleceğin Galler Prensesi, işadamı Michael Middleton ve eski bir hostes olan Carol Middleton çiftinin en büyük kızı. Aristokrat olmayan aile, servetlerini postayla oyuncak ve eğlence malzemeleri satışıyla sıfırdan yarattı. Ailenin iki tarafı da Londralı değil; Baba Leeds, Anne County Durham kökenli. 1984-86 arasında baba Michael’ın işi dolayısıyla Ürdün’de yaşayan Middleton’ların Kate’in dışında iki çocukları daha var. Kate’in 25 yaşındaki kız kardeşi Pippa, parti organizasyonları yapıyor. 21 yaşındaki James ise unlu mamuller üreten bir şirketi yönetiyor.

Prense yakın takip
Halka yakın tavırlarıyla beğenilen Middleton, Marlborough College’da eğitim gördü. 2000’de mezun olduktan sonra eğitimine bir yıl ara verdi; Floransa’daki British Institute’ta çalıştı. Raleigh International ile Şili’de gönüllü yardım işleri üstlendi.

Middleton, 2001’de St. Andrews Üniversitesi’nde sanat tarihi okumaya başladı ve aynı bölüme kaydolan Prensle tanıştı. Middleton’ın odasında Prensin posteri olduğu rivayet edilse de, Middleton “Ne yazık ki odamda jean reklamındaki yakışıklıların resmi vardı.” cümleleriyle bunu yalanladı. 2002’de Middleton, transparan bir giysiyle podyumda yer alarak prensin dikkatini çekti. Kısa bir süre sonra görüşmeye başlayan çift, üç yıl göz önünde olmadan birlikteliklerini sürdürdü.

Basın bunalttı
2005 yılında İsviçre’deki Klosters kayak merkezinde çekilen pozlar, çiftin ilişkilerini gizli tutma çabalarının sonu oldu. İkili daha sonra sıklıkla basında yer aldı. 2006’nın aralık ayında Prens William ordudaki görevine başlarken törene Kate’in annesiyle katılması manşetlerde yer buldu.
Prens William’ın kız arkadaşının için yaptığı çağrılara rağmen Middleton’a ilgi tam olarak hiç kesilmedi. Nisan 2007’de kısa bir ayrılık yaşayan çiftin medya baskısı yüzünden bu kararı verdiği söyleniyor. The Sun gazetesinin haberine göre medyada Carole Middleton’ın William’ın mezuniyet töreninde sakız çiğnediği, Kraliçe huzurundayken uygunsuz bir dil kullandığı öne sürülmesi, Kate Middleton’ı çok yıprattı. Prens’in arkadaşlarının Kate’in annesinin uçaklarda hosteslik yapmasına ilişkin şakalar yaptığı iddia edildi.

Tüm bunlara rağmen ayrılık sadece üç ay sürdü. Prenses Diana anısına Haziran 2007’de yapılan konserde beraber görülen çift, kamuoyu önüne beraber çıkmaya devam ettiler. Evlilik teklifi Middleton’a 2009’un Ekim ayında Kenya tatilinde geldi. Prens William, bir bungalovda, annesinin yüzüğünü vererek evlenme teklif etti. Çift evlendikten sonra, geleneklere göre Prens William’ düklük ünvanını alacak, Kate Middleton da düşes olacak. Aksi halde, protokolde, eşinin ön adı ile, yani ‘Galler Prensesi William Hazretleri’ olarak anılacak. Çift ilk resmi ziyaretlerini de temmuzda Kanada’ya yapmayı planlıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER