› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 04.10.2011

İstanbul'un Lüfer Bayramı 14-15 Ekim'de!

Fikir Sahibi Damaklar önderliğinde büyük başarılara imza atan Lüfer Koruma Timi, şimdi de İstanbul'da Lüfer Bayramı'nı kutlamaya hazırlanıyor. İstanbul'un Lüfer Bayramı 14-15 Ekim tarihlerinde yarışmalar, aktiviteler ve şenliklerle kutlanacak.

Fikir Sahibi Damaklar ve Greenpeace önderliğinde lüfer avlanma boyunun 20 cm'e çıkartılması son yıllarda gördüğümüz en büyük sivil toplum hareketi başarısı olarak aklımıza kazındı. Fikir Sahibi Damaklar önderliğinde şefler, balıkçılar, yemekseverler, İstanbul aşıkları ve varolan değerlerimize sahip çıkmak isteyen herkes bu başarıda pay sahibi.

İstanbul'un Lüfer Bayramı 14-15 Ekim'de!

Lüfer Koruma Timi yeni etkinliklerle daha da geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor ve daha bilinçli bir toplum olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İlk büyük etkinlik bundan sonra ekim ayının üçüncü cumartesi günü kutlanacak olan 'Lüfer Bayramı'.



Lüfer Bayramı'nda en büyük lüferi yakalama yarışmasından çocuklar için lüferi tanıma atölyelerine kadar farklı etkinlikler var. Bir de tabii tam iki yıldır mutfaklarına yasal ölçülerinde bile olsa lüfer sokmayan şeflerin bayramı var. Onlar bu sivil toplum hareketinin en büyük destekçilerindendi. Şimdi artık iki yıl aradan sonra lüferle nefis lezzetler hazırlama ve bunu müşterileriyle paylaşma zamanı.


İstanbul'un Lüfer Bayramı- Açılış
Bu bayram İstanbullu'nun bayramı. İstanbulluluk da, yanılmayalım, İstanbul'da doğmakla değil, İstanbul'a duyulan aşkla filizlenen, İstanbul'un erguvanına, fıstık çamına, memba sularına, rüzgarına, ışığına, balığına sahip çıkmakla kazanılan bir sıfat. Gelin. Hep birlikte İstanbul'a sahip çıkalım. Gelin. Birlikte İstanbullulaşalım. Gelin. Gelin ki lüfere asla hasret kalmayalım...
İstanbul'un Lüfer Bayramı - Açılış
14 Ekim Cuma · 08:00 - 11:00
Yer: İstanbul, Yenikapı Su Ürünleri Hali



İstanbul'un Lüfer Bayramı- "İstanbul'un En Baba Lüferi" yarışması
Yarışmanın amacı her sene yakalanan en büyük lüferin boyunun kayıtlara geçirilmesi. Yarışmanın merkez üssü Fındıklı Parkı. Yarışma komitesi 15 Ekim sabahı saat 08:30-10:30 arasında, o sabah İstanbul Boğazı'ndan olta ile avlanmış 24 cm üzeri lüfer balıklarını teslim alacak ve saat 11:00'de de "en baba" lüferi ilan edecek!
Yarışmanın birincisine "fish finder" (balık bulucu) armağan ediliyor! İlk 10'a giren amatör ve profesyonel olta avcılarına da çeşitli sürprizler var.
Lütfen kapın kovanızı, tutun oğlunuzun, kızınızın elinden, 15 Ekim Cumartesi sabahı Fındıklı'ya gidin.
İstanbul'un Lüfer Bayramı -- "İstanbul'un En Baba Lüferi" yarışması
15 Ekim Cumartesi, 08:30 - 11:00
Yer: Fındıklı Parkı




"Anne bak! Lüfer çizdim!" Resim Atölyesi
05-15 yaş grubu çocuklara yönelik olmakla beraber her yaştan katılımcıya açık bir resim atölyesi aslında. Amacı lüferin yeni nesillerce tanınması. "Beş yaşındakinin karışı kadardır defneyaprağı'nın boyu, annesinin karışı kadar da sarıkanat'ınki" ya da "artık büyümüş, olgunluğa erişmiş bir lüferi sırtındaki sarı çizgisinden tanırsın" gibi sözel ifadelerin duvarları bezediği bir ortamda, çocuklarla "lüferin resmi" çizilecek. Bundan daha eğlenceli, daha öğretici bir etkinlik olabilir mi?

Çizilen resimler Enstitü'nün dış cephesinde sergilenecek. Amaç belli. Hem eğlenmek hem de bir avuç çocuğun dahi olsa tezgahta levrekle lüferi birbirinden ayırabilmesi. Bu keyfi de en çok anne babalar yaşayacak sanki.
"Anne bak! Lüfer çizdim!" Resim Atölyesi
15 Ekim Cumartesi · 01:30 - 03:30
Yer: Enstitü (Istanbul Culinary Institute)
Meşrutiyet Cad, No: 59, Tepebaşı

Pudra.com'un da gönülden desteklediği Lüfer Koruma Timi'nin yeni başarılara imza atabilmesi için lütfen siz de etkinliklere katılın. Fındıklı Parkı'nda lüfer tutun, çocuğunuzu lüferle tanıştırın ya da iki yıl sonra mutfaklarına lüferi sokan şefleri kutlayın. Hadi durmayın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER