› 
 › 
Pudra.com 30.01.2012

Jurassic Land'in dinozoru Spinosaurus, İstanbul'u geziyor!

Gözlerinizi dört açın; İstanbul caddelerinde 65 milyon yıl önce soyu tükenmiş bu dinozorla karşılaşabilirsiniz!

Forum İstanbul AVM’de Eylül 2011’den itibaren hizmet veren ve tüm yıl boyunca açık olan dinozor tema parkı Jurassic Land, 70 çeşit dinozor arasından tarihte en gösterişli cins olarak kabul edilen Spinosaurus’u İstanbullularla tanıştırmaya devam ediyor.

Jurassic Land'in dinozoru Spinosaurus, İstanbul'u geziyor!

65 milyon yıl önce soyu tükenmiş olan dinozorların ‘en büyük ve en zekisi’ olarak kabul edilen Spinosaurus, 21 Ocak’ta başlayan İstanbul turu kapsamında Taksim-Harbiye; Beşiktaş-Bebek hatlarında ve Bakırköy Meydan civarında İstanbullularla buluştu. Jurassic Land’in genç dinozoru 28 Ocak Cumartesi günü Avrupa’dan Asya’ya geçerek köprüyü ilk geçen dinozor oldu! Spinosaurus, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün ardından Suadiye-Kızıltoprak arasında yolculuğuna devam ederek, görenlere heyecan ve şaşkınlık dolu anlar yaşattı.

Jurassic Land’in dinozoru 28 Ocak Cumartesi Suadiye-Kızıltoprak arasında, 30 Ocak Maslak-Zincirlikuyu arasında, 1 Şubat’ta da Kavacık-4.Levent arasında , 12:00-17:00 saatleri arasında gezdikten sonra evine, Jurassic Land’deki yeni yuvasına geri dönecek!

SPINOSAURUS HAKKINDA:
Dikenli sürüngen anlamına gelen, yaklaşık 100 milyon yıl önce yaşadığı tahmin edilen Spinosaurus, tahmini beyin ağırlığının vücut ağırlığına oranına bakılarak dinozorlar arasında en yüksek zekaya sahip olduğu düşünülmektedir.
Adı: SPINOSAURUS

Anlamı: “Dikenli” sürüngen

Yürüme alışkanlığı: İki ayağı üzerinde, zaman zaman da küçük elli ön kollarını da kullanarak dört ayak üzerinde yürüyordu.

Beslenme biçimi: Etobur/Leşcil olduğu da düşünülüyorBoyutları: Kol ya da bacak kemikleri henüz bulunamamış olduğundan, tahminlere dayanılarak, Spinosaurus’un yaklaşık olarak 16 ila 18 metre boyunda ve aşağı yukarı 4 ton ağırlığında olduğu düşünülüyor.

Doğal yaşam alanı: Deniz seviyesine yakın tropikler. Gür ve verimli ormanlarla kaplı taşkın ovalar. Gelgitli düzlükler, kanallar ve tropik bitkiler ihtiva eden ormanlar arasındaki kurak, yarı kurak kıyı araziler. Yaşadığı zaman aralığı: Yaklaşık 100 milyon yıl önce İlk fosil 1912’de Kahire (Mısır)’da bulundu. Son bulgulara göre Spinosaurus bilinen bütün etçil dinozorlar içerisinde (ki buna Tyrannosaurus Rex ve Giganotosaurus da dahil) en büyük olanıdır.

Notlar: Spinosaurus’a ait fosil kalıntılar 2. Dünya Savaşı’ndaki bombalamalar esnasında yok oldu, ancak kafatasına ait başka parçalar son yıllarda gün yüzüne çıktı.

JURASSIC LAND HAKKINDA:
İstanbul Forum Alışveriş Merkezi içerisinde on bin metrekare alan üzerine kurulu, Türkiye’nin en büyük tema parkı Jurassic Land, yarıyıl tatilinde hem çocuklara hem de ailelerine unutamayacakları bir macera yaşatacak! Soyları 65 milyon yıl önce tükenmiş olan dinozorların yeniden hayat bulduğu Jurassic Land’de heyecan ve adrenalin dolu bir yolculuk sizleri bekliyor! 70 dinozorun birebir replikalarının yer aldığı Jurassic Land’de macera, farklı dönemlere ait dinozor iskeletler, fosil ve yumurtalarının sergilendiği ve rehberlerin ayrıntılı bilgi verdiği müze bölümü ile başlıyor. Müze, klasik bir müzeden farklı olarak hareketli görseller ve seslendirmeler ile çocukların tırmanabilecekleri dev bir iç mağara da içeriyor. Ayrıca, müze içinde yer alan kazı alanında, çocuklar kazı yapıp dinozor yumurtalarını keşfediyor ve birer paleontolog sertifikası almaya hak kazanıyor. Hemen ardından ziyaretçiler, tiyatro eğitimi almış rehberler eşliğinde teatral bir anlatımla dinozorların yaşadığı adaya doğru yolculuğa çıkıyor. Yolculuk zorlu hava, deniz altı ve kara yolculukları için tasarlanmış olan helikopter görünümündeki özel araç “Juracopter”daki benzersiz bir sinema deneyimi ile başlıyor. Dinozorların nefesini ensenizde hissedeceğiniz ve bu görkemli canlıların pek çok türüyle karşı karşıya kalacağınız 4 boyutlu, 6 efektli filmin etkisinden uzun süre çıkamayacaksınız! Türkiye’nin ilk ve en büyük hareketli sinema salonu olan Juracopter ile yapılan bu benzersiz tur, bilim merkezinin de üzerinde bulunduğu tropik adada son buluyor. Bilim merkezi ziyareti high-tech kuluçka ünitesi ile başlıyor. Kuluçka sürecinden itibaren dinozor araştırmalarının tamamı burada gerçekleştiriliyor. Bilim adamlarının buradaki çalışmalarını yakından gözlemleme şansının yanı sıra merak edilen tüm konulara dair detayları buradaki görevlilerden öğrenme imkânı bulunuyor! Gezinin bir sonraki durağı yeni doğan ve veterinerlik hizmetlerinin verildiği bölümler. Bu bölümlerde tedavi görmekte olan dinozorlar ve tedavi detayları ile ilgili bilgilendirme yapılıyor. Sonrasında; sırasıyla otçul ve etçil dinozorların yakından gözlenebileceği ünitelerde ilginç görüntüler ve tecrübeler ziyaretçileri bekliyor… Bu benzersiz deneyimi hep hatırlamak adına, çocuklar evlerine dönerken dinozorlara dair sayısız oyuncak, maket ve kitapların arasından dilediklerini Jurassic Land hediyelik eşya mağazasında bulabiliyorlar.Macera burada sona ermiyor! Sıra dinozorların başrolde olduğu tiyatro gösterisine geliyor! Yarıyıl tatilinde her gün 3 seans gerçekleşecek olan tiyatroda, çocuklar dinozorların dünyasında doyasıya eğlenmeye devam edecekler!

(Tiyatro seansları için ; 0212 640 80 88 veya www.jurassicland.com.tr )

Adres: Forum İstanbul AVM Kat 2 Bayrampaşa


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER