› 
 › 
Pudra.com 06.04.2012

Kahraman olmak için: Bir Bağış Bir Hayat

Bir insanın hayatını kurtarmak, onun kahramanı olmak için süper güçlere sahip olmaya gerek yok. Sadece organ bağışı ile gelecekte bir insanın kahramanı olabilirsiniz. Siz de Bir Bağış Bir Hayat projesine destek verin!

"Organ bağışı yapmak istediğinizi ailenizle mutlaka paylaşın!"

Kahraman olmak için: Bir Bağış Bir Hayat

Bu sözler Bilim Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Ata Bozoklar'a ait. Ülkemizde, organ bağış kartınız dahi olsa ailenizin onayı olmadan organlarınız kesinlikle alınmıyor. Bozoklar bu durumu şu sözlerle anlatıyor: “Organ bağış kartı olan kişinin kanunen organları alınabilir, ancak biz bunu kesinlikle tercih etmiyoruz. Organ bağış kartınız olsa dahi mutlaka ailenizin izni ile organları alıyoruz ve her zaman için son kararı verecek olan ailenizdir diyoruz. Bunun sebebi güven ortamını korumak ve suistimalleri önlemektir. Bugün Amerika da dahil olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde sistem bu şekilde işlemektedir. Bu yüzden organlarını bağışlayarak organ bağış kartı sahibi olan kişi bu durumdan ailesini mutlaka haberdar etmeli, bu istediğini ailesine mutlaka iletmelidir.”

Galatasaray Üniversitesi İletişim Stratejileri ve Halkla İlişkiler Yüksek Lisans programı öğrencileri sosyal sorumluluk bilinci ile ülkemizde organ nakli bekleyen binlerce kişiye destek için "Bir Bağış Bir Hayat" projesini başlattı.

Amaç, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 2012 yılı organ nakli bekleme listesine göre ülkemizdeki 20 bin 742 organ nakli bekleyen kişi olduğu bilgisiyle organ bağışı hakkında kamuoyundaki bilinci geliştirmek ve bu konuya dikkati çekerek oluşacak farkındalık ile organ bağışlarının artmasına katkıda bulunmak.

Facebook'taki “Bir Bağış Bir Hayat” isimli organ bağışına destek sayfasında her gün organ bağışı ile ilgili haberler yayınlanıyor, takipçilerin soruları konunun uzmanları tarafından cevaplandırılıyor. Aynı şekilde Bir Bağı Bir Hayat projesini Twitter sayfasından takip edebilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER