› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 14.02.2012

Kalbi kırık şarkıların yaratıcısı ADELE

“Someone Like You” ve “Rolling In The Deep” şarkıları ve güçlü sesiyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bir fenomen haline gelen Adele’i, Grammy’den aldığı 6 ödül ve muhteşem sahne performansı sonrası daha yakından tanımak istedik.

İngiltere’den çok güçlü bir sesle birlikte küçük bir kız girdi hayatımıza. Önce İngilizleri sonra tüm dünyayı büyüledi sesiyle. Gün geldi, Madonna’nın albüm satış rekorunu kırdı, bir de üstüne Elvis’inkine göz dikti. Evet, Adele’den söz ediyoruz. Ya da tam adıyla Adele Laurie Blue Adkins'ten…

Önceki gün gerçekleştirilen 54. Grammy Müzik Ödül Töreni’nde kucakladığı 6 ödül ve göz dolduran sahne performansıyla bir kez daha dünyayı salladı. 23 yaşındaki genç soul şarkıcısı, aday olduğu tüm dallarda ödül kazandı. Geçen yıl 6 milyondan fazla satan “21” adlı albümü “yılın albümü” seçilirken, yılın şarkısı ise “Rolling in the Deep” oldu.

Adele ödülü alırken yaptığı konuşmada, “Bu albüm, herkesin yaşadığı ve gerçekten normal bir şey olan kötü bir ilişkiden ilham alınarak yapıldı ve size nasıl hissettiğimi anlatamam, hayatımın değiştiği bir yılı yaşadım” dedi.

Adele'in Baharat Kızlar hayranlığı
Evet, bir albüm yaptı, tüm gücüyle şarkılarını söyledi ve hayatı değişti. Oysa hayatı 5 Mayıs 1988’de bekar bir genç annenin kızı olarak Londra’nın Tottenham bölgesinde başladı. Dünyaca ünlü bir şarkıcı ve söz yazarı olmaya doğru ilk adımı 4 yaşında şarkı söylemeye başlamasıyla attı. O dönemde seslerle saplantılı hâle geldiği iddia ediliyor. Ona müzik konusunda ilham veren ise Spice Girls (Baharat Kızlar) oldu. “Nasıl?” dediğinizi duyar gibiyiz. Evet, buna anlam vermek biraz zor. Ama işte küçük bir kızken yaptığı taklitlere ilham olduğunu söylersek daha akla uygun geliyor bu hayranlık. Akşam partilerinde Baharat Kızları taklit ederken hayal edin Adele'i...

Bir mobilya üreticisi ve yetişkin öğrenme etkinlikleri organizatörü olan annesiyle birlikte Güney Londra’daki West Norwood’a taşınmasından sonra 16 yaşına geldiğinde ilk kez "Hometown Glory” şarkısını yazdı ve ilk kaydını doldurdu Adele. Aaliyah, Destiny's Child ve Mary J Blige gibi şarkıcılar ve R&B müziğin izinden gitti sonra.

Adele’in ABD'deki kariyeri, izleyici rekoru kıran 2008 yılının sonlarındaki Saturday Night Live bölümü ile yükseldi. Adele, “21” adlı ikinci stüdyo albümünü İngiltere’de 24 Ocak 2011’de, ABD'de ise 22 Şubat 2011’de yayınladı. Albüme ‘yaşının’ adını verdi. Geriye dönüp baktığında o yaşlarda yaşadıklarını, hissettiklerini hatırlayabilecekti böylece. İşte bu albüm, ABD ve 17 Avrupa ülkesinde bir numaraya yerleşti.

Adele’in 2011 BRIT Ödülleri performansı daha da parlamasına neden oldu. Sadece bir piyano eşliğinde, terk edip giden, unutamadığı ve bir de üstüne başkasıyla evlenen eski sevgilisi için söylediği "Someone Like You" şarkısıyla herkesi büyüledi. Zaten bu performanstan sonra "Someone Like You" parçası Birleşik Krallık'ta bir numara olurken albüm de bir numarada kaldı.

Başta da söylemiştik ya Madonna’nın tahtını sarstı diye. Adele, Birleşik Krallık'ta art arda 11 hafta bir numarada kalarak 1990 yılındaki en iyiler toplama albümü “The Immaculate Collection” ile listede dokuz hafta kalan Madonna'yı geçti ve İngiltere albüm listelerinde en uzun süre kalan kadın solo sanatçısı oldu. Albüm, ABD'de Billboard 200 listesinde dokuz hafta zirvede kaldı. Bu albüm ayrıca İngiltere’nin en çok indirilen albümü olarak rekor kırdı.

Grammy ödüllerine alışık
2009 Grammy Ödülleri'nde Adele, "en iyi yeni şarkıcı" ve "en iyi kadın pop vokal performans" dallarında ödül kazanmıştı. Artık bildiğiniz üzere “21” albümüyle müzik dünyasının Oscar'ı 54. Grammy Ödülleri’nde “yılın albümü”, “yılın şarkısı”, “yılın solo sanatçısı” başta olmak üzere 6 ödül alarak Grammy’de bir gecede en çok ödül alan kadın sanatçılardan biri oldu. Ve işte o gece sahne alışı ve performansındaki başarısı da en az ödülleri kadar çok konuşuldu. Çünkü kısa bir süre önce ses tellerindeki iyi huylu polipin tedavisi için mikrocerrahi yöntemiyle bir operasyon geçirmişti ve sesinde herhangi bir değişiklik olup olmadığı merak konusuydu. Ancak Adele’in performansı sesinde herhangi bir sorun olmadığını, tam tersine sesinin daha da güçlendiğini gösterdi ve alkışı hak etti.

“Bir daha ayrılık şarkısı yazmayacağım”

Güçlü sesi ve melankolik şarkılarıyla Adele artık hem dünyada hem de Türkiye’de “kalbi kırık” şarkıların yazarı ve şarkıcısı olarak biliniyor. Ama o, bu “melankolik” durumdan biraz sıkılmışa benziyor.

Vogue dergisinin mart sayısı için kapak pozu veren Adele, röportajında da "Someone Like You" ve "Rolling In The Deep" gibi şarkılarından dolayı insanların, kendisinin "içler acısı" halde olduğunu düşündüğünü ve tanıştıklarında şarkılarındaki gibi melankolik olmadığını görünce çok şaşırdıklarını belirtiyor ve son noktayı koyuyor: "Bir daha asla ayrılık şarkısı yazmayacağım!"

Melike Tümer




Adele'in fotoğraflarını görmek için tıklayın.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2