› 
 › 
Pudra.com 30.12.2011

Kasımda 19 kadın öldürüldü

Kadın cinayetleri Kasım 2011'de de sürdü ve geçtiğimiz ay 19 kadın cinayete kurban gitti. Bianet.org'un tuttuğu kadın cinayetleri çetelesine göre kadınlar en çok kocaları tarafından ödürüldü.

Bianet'.org'un yerel ve ulusal gazetelerden ve ajanslardan derlediği haberlere göre Kasım 2011'de toplam 19 kadın cinayeti işlendi.

Kasımda 19 kadın öldürüldü

Fail olan erkeklerden ikisi cinayetten sonra intihar etti, biri polise teslim oldu. 2011'in ilk 11 ayında ise resmi rakamlara göre 245 kadın öldürüldü, 103 kadın tecavüze uğradı.

Tüm kaynaklardan derlenen kadın cinayeti haberlerine göre kadınları en çok kocaları öldürdü. Yedi erkek karısını, üç erkek çocuğunu, bir erkek imam nikahlı karısını, bir erkek eski karısını, bir erkek kardeşini, bir erkek gelinini, bir erkek eski sevgilisini, bir erkek sevgilisini, bir erkek annesini, bir erkek komşusunu, bir erkek de kuzenini öldürdü.

10 kadın ateşli silahlarla (altısı av tüfeği, üçü tabanca, biri pompalı tüfek), yedi kadın bıçakla, bir kadın odun kesme makinesiyle öldürüldü. Sevgilisi tarafından bıçakla öldürülen kadının koruma talebinde bulunduğu ancak evli olmadığı için korunmadığı ortaya çıktı. En çok kadın katli Antalya'da yaşandı. Cinayetlerin olduğu şehirler Adana (2), Ankara, Antalya (3), Antep, Balıkesir, Bursa, Denizli (2), Diyarbakır, İstanbul, İzmir (2) , Konya, Kütahya, Maraş, Mersin ve Tekirdağ. Katillerin yaşları 17-76, öldürülen kadınların yaşları18-62 arasında değişiyor.

Kasım ayında şiddet en fazla Marmara Bölgesi'nde gerçekleşti. 65 vakadan 19'u Marmara, 14'ü Ege, 12'si Akdeniz, 10'u Karadeniz, beşi İç Anadolu, üçü Doğu anadolu ve ikisi Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşandı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER