› 
 › 
23.10.2022

Kevin Spacey 40 milyonluk cinsel saldırı davasından aklandı

Küresel #MeToo hesaplaşmasına yakalanan ilk yıldızlardan Kevin Spacey jürinin cinsel taciz davasını reddetmsi üzerine cinsel saldırı davasından aklandı.

New York mahkemesi 20 Ekim perşembe günü, Kevin Spacey'in kendisini 14 yaşındayken hedef aldığını iddia eden ve Spacey gibi bir aktör olan Anthony Rapp tarafından açılan 40 milyon dolarlık cinsel taciz davasını reddetti. ABD'ye göre, yaklaşık bir saatlik müzakere sonucu "jüri sanığı sorumlu bulmadı".

Kevin Spacey cinsel saldırı davasından aklandı

AFP'nin haberine göre "The Usual Suspects" ve "House of Cards"ın 63 yaşındaki yıldızı Kevin Spacey, Anthony Rapp tarafından açılan 40 milyon dolarlık cinsel taciz davasından aklandı. Jüri, yaklaşık bir saatlik müzakere sonucunda sanığı sorumlu bulmadı ve dava reddedildi. Spacey, kararın açıklanmasının hemen ardından gazetecilere konuşmadan mahkemeden çıkarken görüldü. 

Kevin Spacey'in avukatı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Spacey, vatandaşlarının kararlarını söylentilere veya sosyal medyaya değil kanıtlara göre veren tarafsız jüri üyeleri tarafından yargılanma hakkına sahip olduğu bir ülkede yaşadığı için minnettar. Jürinin kararına saygı duysak da, başına gelen hiçbir şey değişmez"

Küresel #MeToo hesaplaşmasına yakalanan ilk yıldızlardan biri olan Spacey, ayrı ayrı cinsel saldırı suçlamalarını reddetti. Mart 2005 ile Nisan 2013 arasında İngiltere'de üç adam tutuklandı. 2019'da aktöre yönelik uygunsuz saldırı ve cinsel saldırı suçlamaları Massachusetts'te düştü.

14 YAŞINDAYKEN TACİZ EDİLDİĞİNİ İLERİ SÜRDÜ
anthony-rapp-kevin-spacey

Star Trek: Discovery dizisinde rol alan Anthony Rapp, 1986 yılında Manhattan'da kendisi 14 ve Spacey 26 yaşındayken bir partide Spacey tarafından saldırıya uğradığını iddia etti.

Şimdi 50 yaşında olan aktör, açtığı davada Spacey'i televizyon izlediği bir yatak odasına girmek, onu yatağa kaldırmak ve kısa bir süre yanına uzanmakla suçladı. Ancak işin içinde öpüşme veya soyunma olduğuna dair bir şey söylemedi.
 
House of Cards

SPACEY, SUÇLAMALARIN ARDINDAN GAY OLDUĞUNU İTİRAF ETMİŞTİ

Rapp'in suçlamaları sırasında, Spacey ilk kez kamuya eşcinsel olduğunu söyledi ve bunun "konuyu değiştirmeye veya yapmaya çalıştığı" suçlamalarına yol açtığını söyledi. Bu sırada, tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği House of Cards dizisinden çıkarıldı ve dizinin son bölümü başroldeki Spacey olmadan çekildi.

HOMOFOBİK BİR BABAYA SAHİP OLDUĞUNU AÇIKLADI

Spacey, New York'taki çapraz sorgu sırasında, "beyaz üstünlükçü" ve "neo-Nazi" olarak tanımladığı, eşcinsel insanlardan hoşlanmayan ve oğlunun tiyatroya olan ilgisini takdir etmeyen bir babayla geçen sorunlu aile geçmişini anlatmıştı.

ÖZÜR DİLEDİĞİ İÇİN PİŞMAN

Spacey, önceki açıklamalarında Rapp'ın suçlamalarının kendisini şoke ettiğini, korktuğunu ve "kafası karışmış" hissetmesine neden olduğunu söylemiş, o dönemde danışmanları tarafından teşvik edilen özür açıklamaları yüzünden ise bugün pişman olduğu açıklamıştı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER