› 
 › 
milliyet cadde 07.04.2011

Kitap bağışlamak isteyenler için harika bir kampanya!

TNT Ekspres Kitap Toplama Kampanyası başladı. Bağışlamak istediğiniz kitapları TNT okul kütüphanelerine götürüyor. 444 0 868 no’lu telefonu arayıp, kitap bağışında bulunabiliyoruz.

‘TNT Ekspres Kitap Toplama Kampanyası’ bu seneki maratona 1 Nisan’da başladı. 2000 yılından bu yana, 2 bin 20 ihtiyaç sahibi okula 4 milyon 350 bin kitap taşıdıklarını anlatan Genel Müdür Turgut Yıldız, kampanyayı anlatıyor:

Kitap bağışlamak isteyenler için harika bir kampanya!

* Kampanyanın amacı nedir?
Türkiye’nin en uzun soluklu, sosyal sorumluluk projesi ‘kitap toplama kampanyasıyla amacımız, ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan okullardaki kütüphane ve kitap eksikliğini vurgulamak ve kitap toplama kampanyasıyla bu konuda bir kamuoyu oluşturulmasını sağlamak. Bu projeyle çocukların geleceğine katkıda bulunuyoruz.

* Bu proje neler başardı, rakamlarla anlatır mısınız?
Toplumun geleceği çocuklarımızın yaşamlarını iyileştirmek adına, 2000 yılında başlayan ‘TNT Ekspres Bilgi ve Kültür Taşıyor Kitap Toplama Kam- panyası’, her yıl kendi rekorunu kırarak 11 yılın sonunda toplam 4 milyon 350 bin kitabı, 2 bin 20 ihtiyaç sahibi okula ulaştırmış oldu.

*Kitap bağışlamak isteyenler size nasıl ulaşabilir?
TNT Ekspres Türkiye kuryeleri, 444 0 868 no’lu telefonu arayarak kitap bağışlamak isteyenlerin kitaplarını kapılarından ücretsiz olarak teslim alıyor.

*Peki, 444 0 868’i arayıp ne söylemeliler?
Kampanya bu yıl da 1 Nisan-23 Eylül arasında gerçekleşecek. Arayanların, kitap bağışlamak istediklerini söylemeleri ve kitapların teslim alınacağı adresi vermeleri yeterli.

* Ne tür kitaplar bağışlanabilir?
Kampanya kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öngördüğü yayınlarla gençlik klasikleri, çocuk klasikleri, klasikler, üniversite ve Anadolu liseleri hazırlık kitapları, çocuk hikayeleri, psikoloji kitapları, çocuk romanları, ansiklopediler ve öğretmen eğitim kitapları bağışlanabilir.

*Kitapları teslim edeceğiniz okulları neye göre seçiyorsunuz?
Bağışlanan kitaplar Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin belirlediği ihtiyaç sahibi okullara gönderiliyor.

* Çocukların onları okuyup okumadığına dair geri bildirimler alıyor musunuz?
Ciddi bir organizasyonla ulaştırılan kitapların okunup okunmadığı konusu, bağışçılar kadar TNT Ekspres çalışanları için de merak konusu. Bu nedenle 2005 yılı sonunda bir alt proje geliştirildi. Bu kapsamda kitap götürülen tüm okullarda ‘İşte Benim Öyküm’ isimli yarışmada çocukların bir kitap okuyup kendi öykülerini yazmaları isteniyor. 2007’de başlayan yarışma 7-10 ve 10-14 yaş grupları arasında düzenleniyor. Yarışmada ilk dörde giren öğrencilere lise son sınıfa kadar burs veriyor, birincilerin okullarına ise bilgisayar hediye ediliyor. 2010 yılı itibarıyla 32 çocuk TNT bursuyla okumaya başladı.

*TNT uluslararası bir şirket. Bu projeye dair şirketin diğer ülkelerdeki birimlerinden gelen tepkiler nasıl?
‘Kitap Toplama Kampanyası’ TNT bölgeleri arasında örnek projelerden biri. Mesela tüm dünya genel müdürlerinin olduğu bir toplantıda bu kampanya anlatıldı. Hatta tüm bölgelerden kampanya için kitap bağışları geliyor. İngiltere, İsviçre, Almanya ve Hong Kong’dan İngilizce çocuk kitapları geldi.

BOŞ KÜTÜPHANE KALMASIN

Yüz binlerce öğrenciye umut ışığı olan kampanyanın kitap ulaştırdığı okullar; Mardin, Şırnak, Van, Tunceli, Siirt, Kars, Hatay, Bitlis, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Sivas, Adıyaman, Afyon, Aksaray, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bayburt, İstanbul, Kütahya, Nevşehir ve Samsun gibi Türkiye’nin dört bir yanındaki şehirlerde yer alıyor.

TEŞEKKÜR MEKTUPLARI

Osman Arslan, Bağlarbaşı Belediye İlköğretim Okulu, Türkçe Öğretmeni, Şanlıurfa
Daha önce size kitap kampanyası için başvurmuştum. Bugün gönderdiğiniz kitaplar elimize ulaştı. İnanın burası panayır yeri gibi. Öğrenciler bayram ediyor. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim.

Mehmet Efe, Gördes Manisa Cumhuriyet İlköğretim Okulu, 4-A sınıfı öğrencisi
Sayın TNT Ekspres, ben Manisa Gördes Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda öğrenciyim. Geçen hafta ilçemize bir tır kitap geldi. Size ve bütün çalışanlarınıza teşekkür ederiz. Hepinize iyi işler dileriz. Bu güzel kampanyalarınızı devam ettirmenizi çok rica ederim. Hoşçakalın.


NEŞE MESUTOĞLU


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER