› 
 › 
Pudra.com 15.08.2012

Kredi kartı aidatı kalkıyor

Bankalarla aramızdaki kredi kartı aidatı, hesap işletim ücreti ve dosya masrafı gibi 'ödeme krizleri' ortadan kalkıyor. Bu işlemler, yeni Tüketici Yasa Taslağı'nda hükme bağlanıyor.

Bankalarla biz tüketiciler arasındaki 'aidat' krizi artık sona eriyor. Bankalar, tüketicilerden kredi kartı üyelik ücreti, hesap işletim ücreti, dosya masrafı, ATM nakit çekim masrafı gibi bedeller alamayacak.

Kredi kartı aidatı kalkıyor

Vatandaşla bankalar arasında birçok kez dava konusu olan bu işlemler, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı yeni Tüketici Yasa Taslağı'nda hükme bağlanıyor. Buna göre, bankacılık sözleşmelerinde yer alan faiz dışı işlemlerden alınan ücretler kaldırılıyor.

Bankaların 31 ayrı başlıkta aldığı bu ücretler, sektör gelirlerinin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Yılın ilk altı ayında bankalar, faiz dışı işlemlerden 9.3 milyar lira gelir sağladı.

14 günde vazgeçme hakkı

Taslak, kredi kullananları sigorta yaptırmaya zorlayan düzenlemeleri de kaldırıyor. Tüketici kredisi kullananlar, herhangi bir gerekçe göstermeden ve ceza ödemeden kredi sözleşmesinden 14 gün içinde vazgeçebilecek.

Taslak, devre tatil sözleşmelerinden kapıdan ve uzaktan satış işlemlerine kadar birçok alanda da yenilikler getiriyor. Bu tür sözleşmelerde de tüketicilere 14 gün içinde vazgeçme hakkı tanınıyor.

İndirimli satışa sınırlama
Gerçeği yansıtmadığı izlenimi uyandıran ve 12 ay devam eden indirimli satış kampanyaları sınırlandırılıyor. Taslaktaki hükümler yasalaşırsa, satıcılar, etikette 'indirimden önceki fiyat' olarak gösterilen rakamın geçerliliğini kanıtlayacak.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER